ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν άντεξε στη Λευκάδα ο Ολυμπιακός και παρέμεινε 2ος στο παρά δύο

δεν-άντεξε-στη-λευκάδα-ο-ολυμπιακός-κα-576241

Μπορεί να προηγήθηκε με το 17ο φετινό γκολ του Φλίγκου στο 34’, μπορεί να έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, μπορεί να έφτασε στην πηγή… αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήπιε νερό, μένοντας στο 1-1 με τον Τηλυκράτη στην Λευκάδα, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Δεχόμενος γκολ στα τελευταία λεπτά (88’), σε μια περίεργη φάση, όπου οι ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον Σουάνη, πριν την επίτευξη του τέρματος της ισοφάρισης από τον Ιασωνίδη, ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα χέρια του ένα τεράστιο διπλό και ταυτόχρονα την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού ο Απόλλων Λάρισας «στραβοπάτησε», μένοντας απρόσμενα ισόπαλος με την Αμβρακία Κωστακιών (1-1). Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι δύο διεκδικητές της ανόδου αποσπάστηκαν από τον τρίτο Διαγόρα Σεβαστής που ηττήθηκε από τον Θεσπρωτό με 0-2. Αξιζαν τη νίκη οι Βολιώτες, που έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, έχασαν ευκαιρίες, ενώ παράλληλα «κέρδισαν» και τον Κέρι, που άφησε υποσχέσεις στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πώς ξεκίνησε

Με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημά του στη βασική του σύνθεση, τον Χρήστο Χολέβα, αντί του Μπόγιαν Ντόικιτς, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι και ο Τίμος Καβακάς παρέταξε τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια και τους Χολέβα, Ζώνα, Ιωαννίδη στα μετόπισθεν. Στον άξονα κινούνταν οι Σταύρου και Οικονόμου, ενώ στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Μουκάμ από τα δεξιά και Δωματάς από τα αριστερά. Ως επιθετικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ευθυμιάδης και Μασάντο, ενώ την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε για ένα ακόμη παιχνίδι ο Φλίγκος, στο 3-4-2-1, που επέλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Το α’ μέρος

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που ήθελε από νωρίς να αποκτήσει την πρωτοπορία των κινήσεων, έχοντας μάλιστα δύο καλές στιγμές στα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, με τον Μουκάμ στο 4’ και τον Μασάντο στο 5’, με τον τερματοφύλακα Καραγκούνη να μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Τηλυκράτη, ενώ στο 16’ σημειώθηκε η πρώτη αξιοσημείωτη φάση για τους ερυθρόλευκους, όταν ο Φλίγκος βρήκε τον Μασάντο και εκείνος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ευθυμιάδη να απολέσει μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν με όμορφη ενέργεια σούταρε έξω από την περιοχή, για να διώξει σωτήρια ο τερματοφύλακας των Λευκαδιτών.

Σε 20 λεπτά αγώνα, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε καταφέρει να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, περιορίζοντας σημαντικά την αντίπαλη ομάδα στα καρέ της, χωρίς να καταφέρει, ωστόσο, να μετατρέψει σε ουσία τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η πρωτοκαθεδρία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με νέα σπουδαία χαμένη ευκαιρία από τον Μασάντο στο 23’, που δέχθηκε την μπαλιά από τον Σταύρου, ωστόσο, σούταρε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τηλυκράτη.

Η υπεροχή των ερυθρόλευκων στη μεσαία γραμμή καρποφόρησε στο 34’ με πρωταγωνιστή – ποιον άλλον;- τον Φλίγκο, που πέτυχε το 17ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα και αφανείς ήρωες τους Μασάντο και Μούκαμ, που δημιούργησαν τη φάση που επέφερε και το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο Μασάντο έβγαλε όμορφα την μπάλα από τα δεξιά για τον Μουκάμ, που επιχείρησε τη σέντρα και ο Φλίγκος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα εύσημα για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά τα λεπτά, έως και το τέλος του ημιχρόνου πρέπει να αποδοθούν πέρα από τον προπονητή, κυρίως στους παίκτες που αγωνίστηκαν στον άξονα και στα άκρα, οι οποίοι τροφοδοτούσαν ακατάπαυστα, πιέζοντας τους παίκτες του Τηλυκράτη, αλλά και σωστά τον επιθετικό των φιλοξενούμενων, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην ομάδα της Λευκάδας.

Με το προβάδισμα του Ολυμπιακού από το 34’ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι Βολιώτες έχασαν στη λήξη του μία νέα καλή ευκαιρία, όταν σε κόρνερ του Μασάντο, Φλίγκος και Ζώνας δεν κατάφεραν να πιάσουν την κεφαλιά και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και με φάουλ για τον Ολυμπιακό, που πέρασε ανεκμετάλλευτο, καθώς έπειτα από την εκτέλεση του Οικονόμου, η μπάλα χτύπησε στα σώματα των αμυνόμενων και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε για τους γηπεδούχους.

Με παιχνίδι κυρίως κέντρου, αλλά και με ελαφρώς ανεβασμένη την ομάδα του Τηλυκράτη κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με τους Λευκαδίτες να ψάχνουν τις ευκαιρίες και τον τρόπο να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά τους ερυθρόλευκους συγκεντρωμένους και καλά οργανωμένους, που προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να βγουν μπροστά, προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν. Λίγο πριν το 60’, ο Καβακάς έβαλε στο παιχνίδι και τον νεοαποκτηθέντα Λόρι Κέρι, με τον ερυθρόλευκο πλέον επιθετικό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, αντικαθιστώντας τον Ευθυμιάδη.

Σουτ του Σταύρου (64’) μπλόκαρε ο Καραγκούνης, ενώ όσο η ώρα περνούσε, οι ερυθρόλευκοι γίνονταν και πιο απειλητικοί, με τον Καβακά να επιμένει στο επιθετικό του σχήμα, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Σουάνη στη θέση του σκόρερ των ερυθρόλευκων Φλίγκου.

Εξάλλου, ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Κέρι, που έμπαινε σε αρκετές φάσεις, έπαιρνε σουτ, ενώ στο 78’ σε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια του Ολυμπιακού, στην οποία συμμετείχαν οι Δωματάς, Οικονόμου και Σουάνης, η μπάλα έφτασε στον Κέρι, που όμως πιέστηκε, με τους αμυντικούς του Τηλυκράτη να διώχνουν την μπάλα σε κόρνερ.

Κι εκεί που…. όλα ήταν έδειχναν το δρόμο προς τους τρεις βαθμούς, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ιασωνίδη στο 88’ , έπειτα από σέντρα και ενώ είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στον Σουάνη, το οποίο και δεν καταλόγισε ο διαιτητής, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα μετά το 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, ωστόσο η κατάσταση δεν άλλαξε, το ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν το τελικό και η πίκρα… ήρθε για τον Ολυμπιακό, που μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από μια δύσκολη έδρα, στην οποία ο Τηλυκράτης δεν έχει ηττηθεί ακόμη. Επόμενο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους είναι η εντός έδρας αναμέτρηση με την Πύδνα Κίτρους για την 19η αγωνιστική.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας

Σκόρερ: 88’ Ιασωνίδης-37’ Φλίγκος

Κίτρινες: 13’ Φλίγκος, 36’ Σταύρου, 89’ Οικονόμου

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Μωυσιάδης (Ηπειρος)

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ:(Παντζιαράς) Καραγκούνης, Βρετός (61’ λ.τ. Καλογέρης), Καταγής, Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης,Πολυχρονάκης, Κοντογιάννης (53’ Κοντογιάννης), Κτενάς(77’ Γεωργάκης), Σιδέρης, Παπαδόπουλος, Μακρυγιάννης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καβακάς): Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ευθυμιάδης (59’ Κέρι), Ζώνας, Σταύρου, Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (73’ Σουάνης), Μασάντο (82΄ Ντόικιτς), Μουκάμ.

Καβακάς: Χάσαμε την ευκαιρία

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Στη μοναδική φάση του Τηλυκράτη στο παιχνίδι, υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης, πληρώσαμε την αδράνειά μας και αντί να φύγουμε με το «διπλό», φεύγουμε πικραμένοι από τη Λευκάδα. Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Τηλυκράτη, που παλεύει όλα τα παιχνίδια και μπράβο της. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουμε μόνοι πρώτη στη βαθμολογία και δυστυχώς τη χάσαμε. Είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένοι γι’ αυτό. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Προσπάθησαν πάρα πολύ».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου