ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχεδιάζουν την επομένη μέρα

σχεδιάζουν-την-επομένη-μέρα-505356

Εχοντας δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο ο Ολυμπιακός Βόλου «βλέπει» πλέον Απόλλωνα και συνέχεια

Για ένα ακόμη παιχνίδι προχθές και κόντρα στην πρωτοπόρο ΑΕΚ ο Ολυμπιακός είχε καλή εμφάνιση αλλά όχι βαθμολογικό κέρδος και πλέον βλέπει το ματς της ερχομένης Δευτέρας για να κάνει την πρώτη νίκη έδρας στα πλέι οφ. Παράλληλα σχεδιάζει και την επομένη μέρα περιμένοντας και λύσεις σε άλλα θέματα με την ΠΑΕ να δίνει τη δική της «μάχη» για να πάρει την αδειοδότηση για τη Football League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ αγωνιστικά οι εμφανίσεις με Λάρισα και ΑΕΚ και αυτή που συνδυάστηκε με νίκη επί της Παναχαϊκής δείχνουν πως οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν την αξία της ομάδας, τελευταία αυτό που απασχολεί τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου είναι κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που έρχονται στο φως και η αδυναμία της ΠΑΕ να πάρει άδεια σε πρώτο βαθμό και για τη νέα χρονιά. Και ενώ σε αυτό υπάρχει αισιοδοξία πως η απόφαση θα είναι διαφορετική (όπως και πέρσι) με την κατάθεση έφεσης, είναι δεδομένο ότι ο φάκελος έχει «αναγκαστικές» ελλείψεις, αλλά με δικαιολογίες που πείθουν την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Ακόμη πάντως κι αυτό να μην γίνει, οι άνθρωποι της ομάδας τονίζουν ότι δεν θα έρθει και καταστροφή χωρίς την άδεια, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες στο παρελθόν που πέτυχαν το στόχο τους έστω κι αν είχαν περιορισμό μεταγραφών.

Τα δεδομένα είναι ότι αγωνιστικά η ομάδα θα παλέψει όλα τα ματς ως το τέλος ακόμη και για την τρίτη θέση… και η ΠΑΕ θα δώσει τη δική της «μάχη» για να πάρει την αδειοδότηση στη Football League με τα κυριότερα επιχειρήματα να είναι πως έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, έχει ρυθμίσει οφειλές και πληρώνει, έστω κι αν υπήρξε καθυστέρηση κάτι που έγινε και πέρσι και πήρε τελικά την άδεια.

Εκεί που υπάρχει αβεβαιότητα είναι τα διοικητικά και τα οικονομικά με την υπάρχουσα διοίκηση να έχει τονίσει πως δεν αντέχει άλλο αναζητώντας «συμπαίκτες» που όμως δεν έχουν εμφανιστεί σε προηγούμενες κλήσεις, ενώ και οι «φήμες» για ερχομό στο Βόλο «επενδυτή με μεταγραφή» δεν έχουν επιβεβαιωθεί!

Αλλη μια σκέψη που υπάρχει για οικονομική ανάσα αφορά στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ με την ΑΕΚ ώστε να γίνει σε άλλο γήπεδο που μπορεί να υποδεχθεί και φιλοξενούμενους φιλάθλους με σκοπό μεγαλύτερα έσοδα για την ΠΑΕ.

Στον Ολυμπιακό υπήρξε η σκέψη το ματς να γίνει στην Αθήνα, ή ακόμα και στο Πανθεσσαλικό ώστε αυτή η λύση μέσω εισπράξεων να δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα στην ομάδα…

Αγωνιστικά και αν τελικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν πάρει άδεια, θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα, έχοντας ωστόσο κάποιους περιορισμούς στις μεταγραφές κι ενώ τα περισσότερα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα είναι σε ισχύ θα μπορεί τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24 χρονών και όσες μεταγραφές παικτών επιθυμεί κάτω των 24 ετών.

Τώρα κι ενώ ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των πλέι οφ της Football League βαθμολογικά η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι πιο κερδισμένη εκτός έδρας και επόμενος αντίπαλος είναι ο Απόλλωνας που έχει 3 βαθμούς και η βολιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Βόλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν νίκη, δεν έχουν σκοράρει στο Βόλο και έχουν πετύχει γκολ μόνο στο ένα από τα πέντε παιχνίδια των πλέι οφ που έχουν δώσει (αυτό με την Παναχαϊκή στην Κόρινθο), ενώ μόνο στη Ριζούπολη κράτησαν ανέπαφη της εστία τους .

Τη Δευτέρα θέλουν γκολ και νίκη με την προετοιμασία να ξεκινά σήμερα κι ενώ ο Στάθης Ρόκας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ συμπλήρωσε 7 κάρτες και θα απουσιάσει σε δύο παιχνίδια από τα πέντε των πλέι οφ. Παραμένει τραυματίας ο Μπεριάν και αμφίβολος ο Νικολιάς…

Oι ρέφερι των Νέων

Αύριο Σάββατο στις 4.30 στο βοηθητικό του ΕΑΚ αγωνίζεται η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου για την 3η αγωνιστική της τελικής φάσης και θα υποδεχτεί τον Εθνικό Σερρών.

Οι Νέοι του Θωμά Μακρή μετρούν μία νίκη (2-1 την Καλλιθέα) και μία ήττα (4-0 στην Καλαμαριά).

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος Νέων.

Αναλυτικά:

Σάββατο (23/5)

11.00: ΑΕΚ – Καλαμαριά: Χαλδαίος, Μαχαίρας, Τσολακίδης (Αθηνών)

16.30: Ολυμπιακός Βόλου – Εθνικός Σερρών: Βλιώρας, Τσάπραζης, Νίκζας (Λάρισας).

Ρεπό: Καλλιθέα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Τετάρτης ο φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Τσινίκας, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Ο άτυχος 64χρονος βρισκόταν στο ΕΑΚ Βόλου, όταν γύρω στις 9 το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε από το κάθισμά του, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Ανθρωποι του ΕΑΚ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία τονίζονται τα εξής: «H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του φιλάθλου της ομάδας, Παναγιώτη Τσινίκα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς την ώρα που παρακολουθούσε την αγαπημένη του ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου