ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκίνημα για το «τώρα ή ποτέ»!

ξεκίνημα-για-το-τώρα-ή-ποτέ-402299

«Πρώτη» με 21 παίκτες, παλμό και άρωμα Σούπερ Λιγκ για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Φωτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Με χιλιάδες κόσμο στην κερκίδα με 21 παίκτες και νέα πρόσωπα ξεκίνησε χθες η προσπάθεια για να υλοποιηθεί το σύνθημα «τώρα ή ποτέ», ο Ολυμπιακός Βόλου, που άρχισε την προετοιμασία του για τη νέα περίοδο 2015-16 όπου έχει θέσει ξεκάθαρα ως αποκλειστικό στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στο Στάδιο Βόλου, το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Βόλου, η διοίκηση της ΠΑΕ και μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά στους διοικούντες και στο ποδοσφαιρικό τμήμα και άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ακολούθησε η παρουσίαση των παικτών…

Το «παρών» στην «πρώτη» του Ολυμπιακού έδωσαν 21 συνολικά ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν νέα πρόσωπα.

Τα νέα πρόσωπα ήταν:

Ο τερματοφύλακας Κυριάκος Στρατηλάτης που είναι 27 ετών, αλλά θεωρείται έμπειρος, καθώς από μικρή ηλικία ήταν στον Άρη και έχει πολύχρονη παρουσία στη Σούπερ Λιγκ, κυρίως με τη φανέλα του Λεβαδειακού για πέντε χρόνια, ενώ είχε ένα πέρασμα κι από την Κέρκυρα.

Ο μέσος Αντώνης Τσιάρας, 21 χρόνων Λαρισαίος αμυντικός μέσος, έχοντας θητεία σε ΑΕΛ Ξάνθη και Άρη και πέρσι ήταν στον Πιερικό.

Ο Σπύρος Γκουγκούδης 25 χρόνων, δεξιός μπακ-χαφ από την Καρδίτσα, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν 2008-09 στη Δ’ Εθνική με τη φανέλα του Ρήγα Φεραίου. Ακολούθως στον Πυργετό και την τελευταία τριετία στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο Σταύρος Παναγιώτου, 21 χρόνων, αριστερός μπακ που πέρυσι αγωνιζόταν με τη φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης, ενώ έπαιξε στον Αστέρα Ρόκκας, τον Εθνικό Φιλιππιάδας και την Κασσιόπη.

Ο κεντρικός αμυντικός Ορέστης Νικολόπουλος, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τον Άλιμο και στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Αιγάλεω του Αήττητου Σπάτων, της ΑΕ Χάλκης, του Φωστήρα, του Βύζαντα Μεγάρων και του Ηρακλή Ψαχνών.

Ο Στράτος Χιντζίδης, 28χρονος αριστερός μπακ, που ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου πέρσι και αποχώρησε τον Ιανουάριο, κάνοντας μετά 24 συμμετοχές με 5 γκολ με τον Αγρ. Αστέρα.

Οι Δημήτρης Αρβανίτης και Άγγελος Κολημήτρας, οι οποίοι επέστρεψαν στην ομάδα μετά την λήξη της ποινής που τους είχε επιβληθεί (ένα χρόνο), καθώς είχαν βρεθεί «θετικοί» σε έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ στο μπαράζ με την Ξάνθη τον Ιούνιο του 2014, αλλά και οι Ντάριο Φερνάντες, Λουίς Σάντσες Μοράν, και Θωμάς Γιαλαμίδης (δανεικός από τον Πανιώνιο), οι οποίοι αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα από την ΠΑΕ.

Στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας παραβρέθηκαν και οι παίκτες που ανήκαν στο περσινό ρόστερ και συγκεκριμένα οι Τάσος Χρυσοστομίδης, Αλέξανδρος Ζέρης, Νίκος Μπουτζίκος, Δημήτρης Αρβανίτης, Ανδρέας Κορνελάτος, Δημήτρης Κεσίδης, Γρηγόρης Κυζιρίδης, Αλέξανδρος Νικολιάς, Φίλιππος Σκοπελίτης, Γιάννης Αραπίτσας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Δικαιολογημένη απουσία είχε ο στρατευμένος Καρράς, ενώ δεν ήταν στην πρώτη οι Κολίτσι, Μπιτάνγκ, Ντινόπουλος, Καψιώτης, και Τριανταφυλάκος, που μάλλον είναι παρελθόν.

Στο προπονητικό τιμ εκτός από το νέο τεχνικό Απόστολο Χαραλαμπίδη, ίσως η καλύτερη μεταγραφή ήταν ο γυμναστής Παντελής Παντελόπουλος που έχει ξαναπεράσει από το Βόλο, ενώ ο Κώστας Γρηγοριάδης συνεχίζει ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Επίσης, ο Άκης Πέτρου παραμένει ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, ενώ παρέμειναν και οι φροντιστές της ομάδας Γιώργος Οκάογλου και Δημήτρης Τόρα.

Μετά την παρουσίαση ξεκίνησε και η πρώτη προπόνηση, ενώ ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στις δηλώσεις του τόνισε πως στόχος είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της ανόδου, ανέφερε ότι είναι η επιδίωξή του.

Αναλυτικά: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, είναι χαρά μου που αναλαμβάνω τον Ολυμπιακό Βόλου, γνωρίζω ότι έχει μια βαριά φανέλα, μου αρέσουν πολύ οι ευθύνες, μου αρέσει η πίεση. Θέλω να δουλέψω πάρα πολύ για αυτή την ομάδα, να πετύχω τους στόχους μέσα από τη δουλειά, που πιστεύω ότι θα γίνει πάρα πολύ καλή. Να ξέρει ο κόσμος ότι θα παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως σε όλες τις ομάδες που ήμουν. Θέλω να φέρω τον κόσμο στο γήπεδο και μέσα από αυτό, να έρθουν τα αποτελέσματα, να πετύχει η ομάδα τους στόχους. Θα δουλέψω πάρα πολύ, ο κόσμος να χειροκροτεί και θα τα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και στόχος είναι η άνοδος».

Αισιόδοξοι ήταν στις πρώτες δηλώσεις και οι Στρατηλάτης, Διαμαντόπουλος, Σκοπελίτης ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Βασίλης Κούκιος, ανέφερε ότι η ομάδα θα αποκτήσει άλλους τέσσερις ποδοσφαιριστές, προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις, ενώ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι. Επανέλαβε πως στόχος είναι αποκαταστήσουμε την αδικία και να ανέβει ο Ολυμπιακός Βόλου εκεί που αξίζει και το σύνθημά είναι «ή τώρα ή ποτέ».

Η συνέχεια

Ο Ολυμπιακός έχει και συνέχεια ενίσχυσης. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες κινήσεις μέχρι τις 7 Αυγούστου, οπότε θα αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Εκεί οι ποδοσφαιριστές θα μείνουν μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Σήμερα αναμένεται ένας ακόμη ξένος στο Βόλο ενώ οι διοικούντες την ΠΑΕ, σε συνεργασία με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, κινούνται για την απόκτηση έμπειρων και ικανών παικτών για όλες τις θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκονται δύο στόπερ που πέρυσι αγωνίστηκαν στην ΑΕΛ, και στον Τυρναβο. Ο λόγος για τον Γιώργο Δεληζήση και τον Δημήτρη Καραμανλή, ενώ στα ονόματα που ακούγονται, ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού Βόλου είναι και ο 28χρονος Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός Μούσα Ποκόνγκ που ήταν πέρσι παίκτης του Απόστολου Χαραλαμπίδη, στον Τύρναβο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου