ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απέναντι στον πρώην βοηθό του και την ομάδα που τον ανέδειξε

απέναντι-στον-πρώην-βοηθό-του-και-την-ο-173604

Ο Βασίλης Βούζας, προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, είναι «παιδί» του Ολυμπιακού Πειραιώς, από την ακαδημία του οποίου αναδείχθηκε, και μάλιστα έχει καταγράψει και εννιά συμμετοχές στην πρώτη ομάδα ως ποδοσφαιριστής. Επίσης, έχει υπάρξει υπηρεσιακός τεχνικός και έχει κοουτσάρει τους Πειραιώτες τέσσερις φορές, δύο για τη Σούπερ Λίγκα και δύο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ρεπορτάζ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτοί οι αγώνες ήταν Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 στις 12/3/17 και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 στις 19/3/17 στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1 στις 9/3/17 και Μπεσίκτας-Ολυμπιακός 4-1 στις 16/3/17.

Παράλληλα, έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής με την Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς και την έχει καθοδηγήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, σημειώνοντας μεγάλες νίκες με Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μπάγερν και Αρσεναλ, έχοντας ως βοηθό του τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού Β’, Αριέλ Ιμπαγάσα, στην τελευταία του χρονιά στην ομάδα. Οι επιτυχίες αυτές ήταν και το «διαβατήριο» να πάει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Το προσεχές Σάββατο πάντως ο κ. Βούζας καλείται να τεθεί αντίπαλος της μεγάλης του αγάπης, έστω κι αν αυτή είναι η Β’ ομάδα του πειραιώτικου συλλόγου, και η συγκεκριμένη θα είναι η τέταρτη φορά που το κάνει, αφού έχει παίξει κόντρα στους ερυθρόλευκους του Πειραιά σε τρεις αγώνες Κυπέλλου, μία με το Χαϊδάρι (στις 19/12/06 Χαϊδάρι-Ολυμπιακός 1-3) και δύο με την Καλαμάτα (στις 08/01/20 Καλαμάτα-Ολυμπιακός 0-2 και στις 15/01/20 Ολυμπιακός-Καλαμάτα 4-1).

Βέβαια, ο 56χρονος τεχνικός είναι επαγγελματίας και είναι δεδομένο ότι θα κάνει τα πάντα, για να κερδίσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο 180ο παιχνίδι του σε πάγκο ομάδας δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, έχοντας απολογισμό 66 νίκες, 66 ήττες και 47 ισοπαλίες έως τώρα.

Το Σάββατο εκτίει ο Σκοπελίτης

Προπόνηση στο γήπεδο του Σαρακηνού έκανε χθες στις 12μ. ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους Γκαργκαλατζίδη και Γραικό να γυμνάζονται πιο επιφυλακτικά, αλλά εκτιμάται ότι από σήμερα θα μπουν στους ρυθμούς των υπολοίπων.

Ο Μάνγκα έχει μπει κι αυτός στις προπονήσεις, αλλά θέλει λίγο χρόνο να αποκτήσει τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας, όπως έχει διαπιστώσει η τεχνική ηγεσία.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεσοβδόμαδη υποχρέωση επιτρέπει στον Βασίλη Βούζα να δουλέψει καλύτερα ειδικά με τους νέους ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό Πειραιώς Β’.

Σ’ αυτόν τον αγώνα δεδομένη απουσία είναι αυτή του Σκοπελίτη, ο οποίος αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής για τις τέσσερις κάρτες (σ.σ. πήρε και 5η με τον Απόλλωνα Λάρισας) το προσεχές Σάββατο στη Νεάπολη.

Επίσης, και ο Σιαφά, που μετείχε στο Κόπα Αφρικα με την Ισημερινή Γουινέα, η οποία αποκλείστηκε, είναι πολύ δύσκολο να δώσει το παρών, αντίθετα, πολύ πιθανή είναι η επιστροφή του τερματοφύλακα Γεννάδιου Ξενοδόχοβ.

Το ρόστερ

Η μεταγραφή του Βολιβιανού διεθνούς Γκουτιέρες χάλασε, αφού ο παίκτης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βίζα, για να έρθει στην Ελλάδα κι έτσι το ρόστερ, τη στιγμή που αναμένεται ακόμη μία κίνηση για επιθετικογενή παίκτη, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ξενοδόχοβ, Βούγιοβιτς, Κωνσταντίνου (τερματοφύλακες), Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόμνος (στόπερ), Μανάφοφ, Κόκας, Σκοπελίτης, Γραικός, Πέλκας (πλάγιοι μπακ), Κόλα, Ντιαμπί, Μάνγκα, Χατζής, Ντος Σάντος, Κότος, Κατσούκης, Ρηγόπουλος (κεντρικοί χαφ), Κουντουριώτης, Νάνι, Ξύδας, Ασαμόα (ακραίοι επιθετικοί), Γκαργκαλατζίδης, Βερνάρδος, Σιαφά (επιθετικοί).

Πιθανοί οι τρεις συνεχόμενοι αγώνες έδρας

Η καλή ψυχολογία στην ομάδα έχει επιστρέψει μετά την πειστική εμφάνιση στο β’ μέρος με τον Απόλλωνα Λάρισας, στην οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, που έδωσαν πολύ καλά δείγματα γραφής, όπως οι Μανάφοφ, Ντος Σάντος και Κότος.

Βέβαια, ακόμη καλύτερα θα ήταν τα πράγματα, αν ερχόταν και το διπλό, αλλά η δυνατότητα για βαθμολογική αναρρίχηση υπάρχει, καθώς, αν τελικά οριστεί στις 9/2, ημέρα Τετάρτη, το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Νεάπολη, αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι του Βόλου θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τρία συνεχόμενα παιχνίδια ως γηπεδούχοι, αρχής γενομένης απ’ αυτό με τον Ολυμπιακό Β’ το Σάββατο 5/2 και στη συνέχεια με ΠΑΟΚ Β’ στις 9/2 και με Πανσερραϊκό στις 13/2 στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.

Ασφαλώς, άπαντες επικεντρώνονται στην αναμέτρηση με την ομάδα του Πειραιά, συνεχίζοντας τη δουλειά, ενώ αύριο Πέμπτη στις 20.30 το ποδοσφαιρικό τμήμα θα βρεθεί όλο μαζί και εκτός γηπέδου, αφού θα γίνει η κοπή της πίτας στο κέντρο Περόνιο της Αγριάς.

Στην Ελλάδα ο Νταόπουλος

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιάννης Νταόπουλος, βρίσκεται στην Ελλάδα και θα έχει ραντεβού και με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, για να συζητήσει την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς το θέμα συμφωνίας για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών της ερυθρόλευκης ΠΑΕ στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία με καταγωγή από τη Σούρπη θεωρείται τελειωμένο.

Κλήση σε απολογία

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Oργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή 11.2 και ώρα 12:30 την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τον κ. Ευριπίδη Τσιμπανάκο, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10 παρ 1δ, 11 παρ. 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, 30.1.2022).

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσιμπανάκος διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή κ. Ψυχούλα στην αναμέτρηση της Φιλιππούπολης εντός αγωνιστικού χώρου στη λήξη του πρώτου μέρους κι αυτό έγινε δικαιολογημένα, καθώς τα σφυρίγματα του Βοιωτού ρέφερι εκνεύρισαν τους ερυθρόλευκους στο πρώτο 45λεπτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου