ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε ετοιμότητα για ένα ακόμη ντέρμπι

σε-ετοιμότητα-για-ένα-ακόμη-ντέρμπι-141806

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα ακόμη τοπικό ντέρμπι περιμένει αύριο τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ρήγα Φεραίο με τις δυο ομάδες που χρειάζονται βαθμούς να γνωρίζονται καλά.

Το αυριανό ματς είναι ιδιαίτερο και λόγω της προϊστορίας, αφού μπορεί πέρσι (2-1) και φέτος (3-0 στο ΕΑΚ) ο Ολυμπιακός να κέρδισε ως γηπεδούχος τον Ρήγα (πέρσι επίσης πήρε λευκή ισοπαλία στο Βελεστίνο), αλλά σε παλαιότερες συναντήσεις ο Ρήγας υπερέχει… και ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν κερδίζει, αλλά δεν σκοράρει κιόλας στο Βελεστίνο.

Στον Ολυμπιακό Βόλου υπάρχει η αισιοδοξία για το καλύτερο αποτέλεσμα, και ο προπονητής Λάκης Μπακάλης (που και γι’ αυτόν είναι ιδιαίτερο ματς – αφού έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αντίπαλη ομάδα και με νίκες επί της τωρινής) θέλει να σπάσει μια κακή παράδοση για τους ερυθρόλευκους στο Βελεστίνο… Από την πλευρά του ο εκ των προπονητών του Ρήγα Χρήστος Σπαθής πιστεύει κι αυτός στις δυνάμεις της ομάδας για ένα θετικό αποτέλεσμα, και σε δηλώσεις τους οι δυο Βελεστινιώτες ανέφεραν:

Μπακάλης: «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Και για μένα είναι ιδιαίτερο να είμαι αντίπαλος με την ομάδα που γαλουχήθηκα και πέτυχα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά όνειρα.

Είναι ένα ντέρμπι. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά, θα έχουμε τον πρώτο λόγο για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου πρόκειται να τον τιμήσει για την πολυετή προσφορά του στο, σύλλογο, ως παίκτη και ως προπονητή, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή. Εκφράζω τον μεγάλο μου σεβασμό στους ανθρώπους της ομάδας και τον κόσμο για την αναγνώριση».

Σπαθής: «Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάνουν ζημιά.

Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε στο ανασταλτικό και επιθετικό μας κομμάτι. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας. Βέβαια έχει προσθαφαιρέσεις σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι έδρας, και στόχος για εμάς είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Αναμφίβολα υπάρχει πίεση και για τις δύο ομάδες. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την πίεση στον αντίπαλο.

Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι με πολλές δυσκολίες. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο σκοπό μας και σε όσα έχουμε δουλέψει, θα μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό στην προσπάθειά μας να έχουμε δίπλα τον κόσμο μας, με υπομονή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος πιστεύω ότι θα τον κάνουμε και πάλι χαρούμενο».

Αποφασίζει για 11αδα

Με μια προπόνηση σήμερα το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού για το αυριανό παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο. Η τεχνική ηγεσία φαίνεται να έχει καταλήξει στο σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει, με τον Λάκη Μπακάλη να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Στάθη Ρόκα, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα αναμένεται να κάνει ο Σάκης Σάββας, που θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, και δεν αποκλείεται ο Γελαδάρης να παίζει ως αριστερός μπακ.

Από την πλευρά της η τεχνική ηγεσία του Ρήγα θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή της, πλην του Λάμπρου που χθες κατέληξε στον Ηρακλή Λάρισας.

Ο Θεοχάρης στο Ρήγας – Ολυμπιακός Β.

Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ρήγα Φεραίο και τον Ολυμπιακό Βόλου στο Δημοτικό γήπεδο Βελεστίνου την Κυριακή 28/01 στις 3μ.μ., θα διευθύνει ο κ. Δημήτρης Θεοχάρης από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, με βοηθούς τους κ.κ. Σταμάτη Σφυρή και Δημήτρη Σακκά επίσης από την ΕΠΣΘ.

Ηρθε και ο Λ. Χρήστου

Το θέμα με την απόκτηση σέντερ φορ μπορεί να καθυστέρησε, αλλά ο Ολυμπιακός έφερε στο Βόλο έναν παίκτη με προοπτική και για την επομένη περίοδο. Έτσι κατέληξαν σε έναν 25χρονο επιθετικό, που μπορεί να μην είναι το μεγάλο όνομα, αλλά η σχέση του με το γκολ είναι σταθερή, και αυτός είναι ο Λεωνίδας Χρήστου, που παίζει από το 2013 στην Γ’ Εθνική με 41 γκολ.

Ο Λεωνίδας Χρήστου αγωνίζεται από πέρσι στον Αιολικό Μυτιλήνης, ενώ καθώς ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη έπαιξε για μία τριετία με τη φανέλα του Καμπανιακού και πιο πριν με τον ΠΑΟ Κουφαλίων, με τον οποίο είχε 66 γκολ! Ο 25χρονος φορ τελικά ήρθε χθες στον Βόλο… και ανακοινώθηκε: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει επίσημα την έλευση ομάδα, του επιθετικού Λεωνίδα Χρήστου.

Ο γεννηθείς στις 23 Φεβρουαρίου 1993, έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟ Κουφαλίων, απ’ όπου μεταγράφηκε στον Καμπανιακό. Εκεί, για μία τριετία κατέγραψε 26 συμμετοχές και 12 γκολ την περίοδο 2013-14, 29 συμμετοχές και οκτώ γκολ τη σεζόν 2014-15, ενώ το 2015-16 συμμετείχε σε 29 ματς και σκόραρε δέκα φορές.

Από το καλοκαίρι του 2016 έως και σήμερα, αγωνιζόταν στην ομάδα του Αιολικού Μυτιλήνης, όπου την πρώτη χρονιά είχε 23 συμμετοχές και οκτώ γκολ, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κατέγραψε δέκα συμμετοχές και τρία γκολ.

Πρόκειται για έναν παραγωγικό επιθετικό, ο οποίος είναι γνώστης της κατηγορίας και αναμένεται να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα μας.

Η Διοίκηση του Συλλόγου καλωσορίζει τον Λεωνίδα στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου και του εύχεται υγεία και πολλές “ερυθρόλευκες” επιτυχίες».

Οικογενειακό «ερυθρόλευκο» δείπνο

Μια ωραία βραδιά πέρασε σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ποδοσφαιριστές, τεχνικό team, εργαζόμενοι αλλά και σύσσωμη η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, βρέθηκαν στην ψησταριά «Ο Γιώργος» στη Ν. Ιωνία, όπου δείπνησαν.

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα, τα μέλη της ομάδας συζήτησαν για το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Ρήγα Φεραίο, αλλά και για την καθημερινότητά τους, ενώ από την πλευρά της η Διοίκηση του Συλλόγου έδειξε εμπράκτως το όραμά της για έναν ενωμένο Ολυμπιακό Βόλου εντός κι εκτός γηπέδου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσεκούρας μιλώντας στους παίκτες και στο προπονητικό team ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον αγώνα της Κυριακής, υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί μία κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού στην πόλη, και ζήτησε απ’ όλους να έχουν ακμαίο ηθικό και να τιμήσουν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 όπου όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού Βόλου θα συμμετάσχουν στην ετήσια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στις 11.30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου