ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρομάζουν οι επενδυτές με το σενάριο επανεκλογής Ερντογάν – Σε ιστορικό χαμηλό η λίρα

τρομάζουν-οι-επενδυτές-με-το-σενάριο-ε-952715

Οι ανορθόδοξες νομισματικές πολιτικές του Ερντογάν, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην εξουσία, έχουν προκαλέσει νευρικότητα στους ξένους επενδυτές

Στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 20 λιρών έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα το τουρκικό νόμισμα ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Η τουρκική λίρα, που αποδυναμώνεται σταθερά μετά τις ισχυρές επιδόσεις του Ταγίπ Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ξεπέρασε το όριο των 20 έναντι του δολαρίου ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής.

Ο Ερντογάν, του οποίου οι ανορθόδοξες νομισματικές πολιτικές έχουν προκαλέσει νευρικότητα στους ξένους επενδυτές και έχουν οδηγήσει σε σημαντική πτώση της τουρκικής λίρας, αναμένεται από πολλούς ότι θα παραμένει στην εξουσία μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία παραμένει στο 44%. Οι καταναλωτές βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται, ενώ εξασφαλίζουν όλο και λιγότερα τρόφιμα με τον μισθό τους.

Οι πρόσφατες κρατικές επιχορηγήσεις και προσπάθειες στήριξης της λίρας απειλούν την οικονομική ανάπτυξη και ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε ύφεση. Ο νικητής των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου