ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχωρεί η τιμή της βενζίνης – Σε τι τιμή κινείται

υποχωρεί-η-τιμή-της-βενζίνης-σε-τι-τι-946560

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν οι τιμές των υγρών καυσίμων το τελευταίο διάστημα λόγω και της διεθνούς εικόνας των τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει υποχωρήσει κατά 0,123 ευρώ ανά λίτρο. Η πτώση αυτή καταγράφεται από το υψηλότερο σημείο του έτους, το οποίο ήταν στις 16 Απριλίου.

Τότε η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,948 ευρώ ανά λίτρο και στις 11 Μαΐου, οπότε και υπάρχουν τα τελευταία επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, ήταν στα 1,825 ευρώ ανά λίτρο. Η βενζίνη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή της χρονιάς.

kausima-amolivdi

Σύμφωνα με αναλύσεις η μείωση ενδέχεται να συνεχιστεί και να είναι και μεγαλύτερη, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια ύφεσης στη διεθνή οικονομία.

Από την άλλη, εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς σημειώνουν ότι όσο πλησιάζουμε προς τη θερινή περίοδο και θα ανεβαίνει η τουριστική κίνηση και οι μεταφορές τόσο οι τιμές των υγρών καυσίμων θα κινούνται ανοδικά.

Η πτώση των τιμών που είναι σε εξέλιξη αποδίδεται στη «βουτιά» του Μπρεντ από τα περίπου 87 δολάρια το βαρέλι στα μέσα Απριλίου στα 77 δολάρια σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου