ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citigroup: Πότε και πώς θα ανακάμψουν οι ελληνικές τράπεζες

citigroup-πότε-και-πώς-θα-ανακάμψουν-οι-ελληνι-691816

Μπορούν να επιτύχουν απόδοση κεφαλαίου άνω του 10% με το τέλος της κρίσης – Προβλέπει ακόμα και επιστροφές κεφαλαίου από τον κλάδο, κατά πάσα πιθανότητα από το 2015-2016

Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να επιτύχουν απόδοση κεφαλαίου άνω του 10% με το τέλος της κρίσης, εκτιμά η Citigroup και προβλέπει ακόμα και επιστροφές κεφαλαίου από τον κλάδο, κατά πάσα πιθανότητα από το 2015-2016.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος θεωρεί ότι το περιβάλλον στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο παραμένει ριψοκίνδυνο (λόγω των μακροοικονομικών συνθηκών, της ποιότητας ενεργητικού, των περιθωρίων και των όγκων), αλλά δείχνει τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια (ανακεφαλαιοποίηση, ανάκαμψη της Ευρωζώνης, συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου και βελτίωση των τάσεων).

Η Citigroup θεωρεί ότι ένα αισιόδοξο (“bull”) σενάριο για τον κλάδο είναι πιθανό, αλλά σε καμία περίπτωση εγγυημένο και διατηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στις μετοχές.

Όπως σημειώνει η Citi, η επίτευξη απόδοσης κεφαλαίου άνω του 10% μετά την κρίση είναι εφικτή, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από την κρίση, αυτή κυμαινόταν πάνω από το 20%.

Μία ήπια αύξηση του δανεισμού από τα σημερινά επίπεδα του 10-15x στο 20-30x που τυπικά εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, θα βοηθούσε.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου