ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριακή πτώση 0,08% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

οριακή-πτώση-008-στο-χρηματιστήριο-αθην-692008

Η αγορά, σήμερα, προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά πάνω απο τις 900 μονάδες, ωστόσο η αδυναμία των αγοραστών έφερε το κλείσιμο με οριακές απώλειες

Δίχως κατεύθυνση μοιάζει η αγορά, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε με τη φασαρία στο ΤΑΙΠΕΔ (προεδρία), αλλά και εξαιτίας της προσμονής που έχουν οι διαχειριστές για τις γερμανικές εκλογές.

Με λίγα λόγια, το κλίμα δείχνει πάλι μια στασιμότητα -και αυτό δεν βοηθάει την εμπιστοσύνη, η οποία διαλύεται, αν και “κτιζόταν” επί μήνες. Οι παρουσιάσεις στο Λονδίνο μπορεί να αναθερμάνουν το κλίμα, αλλά αυτό ίσως να είναι και πρόσκαιρο, καθώς η αγορά χρειάζεται να προσελκύσει μόνιμα και σταθερά κεφάλαια.

Οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχίζουν να εξετάζουν την Ελλάδα από πλευράς οικονομικών μεγεθών και πορείας.

Το ενδιαφέρον για το χρηματιστήριο της Αθήνας παραμένει, ωστόσο, όπως λένε Έλληνες διαχειριστές, οι ξένοι ρωτούν για τα μακροοικονομικά μεγέθη, λες και έχουν πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με τις μετοχές που θα επιλέξουν.

Η αγορά, σήμερα, προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά πάνω απο τις 900 μονάδες, ωστόσο η αδυναμία των αγοραστών έφερε το κλείσιμο με οριακές απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 899,19 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,08%. Με κέρδη 0,98% η Alpha Bank.

Ισχυρή η άνοδος στην Coca-Cola, η οποία με κέρδη 3,36% και στήριξε την αγορά, όταν σημείωνε πτώση ο Γενικός Δείκτης.

Με άνοδο 0,42% η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ με κέρδη 7,64% -η μετοχή της οποίας είχε υψηλότερη συναλλακτική κίνηση από τη συνηθισμένη.

Άνοδος 2,55% για τη Motor Oil στα 7,24 ευρώ και άνοδος 2,41% για τη Μετκα. Κέρδη 0,49% για τον ΟΤΕ.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου