ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νυχτερινή τηλεδιάσκεψη Χουλιαράκη με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ

νυχτερινή-τηλεδιάσκεψη-χουλιαράκη-μ-653205

Αναλυτική τηλεδιάσκεψη έγινε το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΟΕ κ. Γιώργο Χουλιαράκη και τους εκπροσώπους των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Η συζήτηση αφορούσε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και θα απασχολήσει σήμερα το Euroworking Group και το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η παρουσίαση του κ. Χουλιαράκη κρίθηκε «πολύ ικανοποιητική, ειλικρινής και ξεκάθαρη» από τα στελέχη των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στην νυχτερινή τηλεδιάσκεψη. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες η συζήτηση έγινε σε κλίμα συνεννόησης.

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι απομένει πλέον ένα «ναι» ή ένα «όχι» από το Euroworking Group και δεν αποκλείουν ένα σύντομο θετικό ανακοινωθέν μιας ή δύο παραγράφων αργότερα την Τρίτη από το Eurogroup.

Για το ακανθώδες θέμα της κάλυψης των υποχρεώσεων της Ελλάδας ως τον Ιούνιο η λύση που προκρίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» είναι να δοθεί άδεια από τους ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για την έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων 4 ως 5 δισ. ευρώ δηλαδή ακριβώς όσο χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου