ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Τελειώνετε, πρέπει να υπάρξει πρόοδος τώρα

eurogroup-τελειώνετε-πρέπει-να-υπάρξει-πρόοδ-627740

«Είναι η ώρα να υπάρξει πρόοδος στο πρόγραμμα» είναι το ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα του Eurogroup προς την Αθήνα, με κοινοτικό αξιωματούχο να δηλώνει ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των τριών θεσμών (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ) ξεκινούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του ευρώ για μιάμιση περίπου ώρα. Δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν για το ελληνικό ζήτημα, είπαν ευρωπαϊκές πηγές.

Για τις εξελίξεις αυτές είχαν προϊδεάσει οι δηλώσεις των υπουργών που σχεδόν στο σύνολό τους ζητούσαν από την Αθήνα επιτάχυνση της εξειδίκευσης των μεταρρυθμίσεων και έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να τονίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος».

Στο πλαίσιο αυτό θετικά φαίνεται να αποτιμάται η πρόταση της Αθήνας για άμεσο εμπλουτισμό της λίστας Βαρουφάκη με τρεις νέες μεταρρυθμίσεις, που θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια και έχουν ως στόχο την είσπραξη φόρων και τη φοροδιαφυγή.

«Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με δεκάδες άλλες, θα αποτελέσουν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο» σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Μαξίμου: Θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup

Θετικό χαρακτηρίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου το αποτέλεσμα του Eurogroup για την Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου