ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Επιδιώκει δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του Eurogroup

ντάισελμπλουμ-επιδιώκει-δεύτερη-θητ-628380

Τριβές στο εσωτερικό του Eurogroup αναμένεται να προκαλέσει η επιθυμία του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραμείνει στην προεδρία του σώματος, παρά το γεγονός ότι από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει δοθεί ατύπως το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον Ισπανό υπουργός Οικονομικών Λουις ντε Γκίντος.

Ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Volkskrant δήλωσε πως επιθυμεί μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του Eurogroup τον προσεχή Ιούνιο. «Θέλω να συνεχίσω. Σύμφωνα με όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πρόκειται να είναι υποψήφιος».

Σημειώνεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο έχει ξεκαθαρίσει ότι η Γερμανία θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Σημειώνεται πως το Eurogroup εκλέγει πρόεδρό της για θητεία 2,5 ετών. Οι σχετικές συζητήσεις για την ηγεσία του σώματος αναμένεται να γίνουν στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί στις 11 Μάιου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου