ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ ότι ζητήθηκε από το ΔΝΤ μετάθεση της αποπληρωμής δόσης

διαψεύδει-το-υποικ-ότι-ζητήθηκε-από-το-566474

Ψευδέστατο χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ανεπισήμως από το ΔΝΤ μετάθεση της καταβολής της δόσης του Μαΐου.

«Η Ελλάδα διαψεύδει ότι προσέγγισε το ΔΝΤ για να ζητήσει αναβολή πληρωμής ή να πληροφορηθεί τη διαδικασία αναβοής πληρωμής οποιασδήποτε δόσης» δήλωσε επίσης αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει το Reuters.

Την ίδια στιγμή η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνει ότι η καθυστέρηση στην καταβολή δόσης από την Ελλάδα δεν ενδύκνειται στην παρούσα συγκυρία, προσθέτοντας ότι το Ταμείο δεν έχει εγκρίνει καθυστέρηση πληρωμής δόσεων προς το ΔΝΤ τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι βρετανικοί Financial Times στο εν λόγω δημοσίευμα επικαλούμενοι πηγές σε Αθήνα και Ουάσινγκτον, υποστήριζαν πως το ΔΝΤ απέρριψε ανεπίσημο αίτημα που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για να αναβληθεί πληρωμή οφειλών. Σύμφωνα με μία από τις πηγές, το αίτημα αφορούσε «αναπροσαρμογή του προγράμματος αποπληρωμών για τους επόμενους μήνες».

Η θέση του ΔΝΤ, υποστηρίζει το δημοσίευμα, είναι πως αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να αποτελέσει μόνο τμήμα συνολικής συμφωνίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου