ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοταχώς προς εβδομαδιαία άνοδο 8% το πετρέλαιο

ολοταχώς-προς-εβδομαδιαία-άνοδο-8-το-πε-268231

Ολοταχώς προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα τέλη Αυγούστου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς μετριάζεται η αρχική ανησυχία σε σχέση με την παραλλαγή Όμικρον και τις συνέπειές της στην παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα.

Τόσο το Brent όσο και το WTI κινούνται σήμερα σε ανοδική τροχιά για εβδομαδιαία αύξηση κατά 8%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν αυξημένα κατά 99 σεντς ή 1,3%, στα 75,41 δολάρια το βαρέλι στις 13.51 το μεσημέρι μετά την πτώση 1,9% της Πέμπτης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WTI σημείωσαν άνοδο 1,08 δολάρια ή 1,5%, φθάνοντας στα 72,02 δολάρια μετά την υποχώρηση κατά 2% στη χθεσινή ασταθή συνεδρίαση.

Σε επίπεδα ρεκόρ ο πληθωρισμός

Ας σημειωθεί ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1982, ενισχύοντας το κλίμα για ζήτηση πετρελαίου.

Τις προηγούμενες μέρες η αγορά πετρελαίου είχε ανακτήσει περίπου τις μισές από τις απώλειες που υπέστη από την εμφάνιση της Όμικρον στις 25 Νοεμβρίου, με τις τιμές να αυξάνονται μετά τις πρώτες μελέτες που δείχνουν ότι τρεις δόσεις του εμβολίου Pfizer προσφέρουν προστασία έναντι της νέας παραλλαγής.

ot.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου