ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Πτώση με τους επενδυτές να θεωρούν πιθανότερη την αύξηση επιτοκίων

wall-street-πτώση-με-τους-επενδυτές-να-θεωρούν-π-260160

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές βλέπουν την προοπτική αυξήσεων των επιτοκίων φέτος.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,13% στις 17.756 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq μειώθηκαν 0,04% και 0,42%, αντίστοιχα.

Επενδυτές και χρηματιστές δηλώνουν ότι έχουν ενισχυθεί οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν απότομα, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές αναμένουν τις αυξήσεις των επιτοκίων σύντομα.

Οι μετοχές επηρεάσθηκαν σε μικρό βαθμό από τα σημερινά στοιχεία, που έδειξαν μία αναμενόμενη επιβράδυνση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο στο 1,5% από 3,9% στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι ειδήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες έδωσαν ώθηση στον κλάδο της υγείας, με τον σχετικό δείκτη του S&P 500 να ενισχύεται 0,4%. Οι μετοχές της Allergan αυξήθηκαν 6%, ενώ της Pfizer σημείωσαν απώλειες 1,9% μετά τις πληροφορίες ότι οι δύο φαρμακοβιομηχανίες εξετάζουν τη συγχώνευσή τους.

Οι ενεργειακές μετοχές αυξήθηκαν παράλληλα με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν 0,3% στα 46,06 δολάρια το βαρέλι.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν απώλειες , με τον γερμανικό δείκτη να υποχωρεί 0,3% και τον Stoxx Europe 600 σημειώνει απώλειες 0,1%.

Η μετοχή της Deutsche Bank κατρακύλησε 6,9% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι κατέγραψε ζημιές 6 δις. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.

enikonomia

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου