ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Έκλεισε με πτώση πάνω από 3,5%

wall-street-έκλεισε-με-πτώση-πάνω-από-35-365328

Mε απώλειες που προσέγγισαν το 4% έκλεισε η Wall Street, σε μία δραματική και υψηλής μεταβλητότητας συνεδρίαση, που ακολούθησε τις μαζικές πωλήσεις στα άλλα χρηματιστήρια του κόσμου μετά την πτώση των κινεζικών μετοχών κατά 8,5%.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωνε στην αρχή της συνεδρίασης για σύντομο διάστημα απώλειες πάνω από 1.000 μονάδες, τις οποίες περιόρισε στη συνέχεια σε λιγότερο από 200 μονάδες, για να κλείσει τελικά με πτώση 588 μονάδων ή 3,6% στις 15.871 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 3,9% στις 1.893 μονάδες και ο Nasdaq 3,8% στις 4.526 μονάδες.

Οι χρηματιστές απέδωσαν την πτώση μετά το άνοιγμα της αγοράς εν μέρει σε μεγάλους επενδυτές που αναζητούν τρόπους να προστατευθούν από ζημιές εκτός των ΗΠΑ, καθώς και στις εντολές «stop loss», που πυροδοτούνται όταν οι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούν κάτω από ορισμένα επίπεδα.

Η πτώση του Dow ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε μία ημέρα, καθώς οι εντεινόμενοι φόβοι για την ανάπτυξη προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια. Μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες διοργάνωσαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους οικονομικούς συμβούλους τους, ενθαρρύνοντας να επικρατήσει ηρεμία και συστήνοντας τις αγορές εταιρειών που επλήγησαν βαριά.

Πολλοί επενδυτές δήλωσαν ότι παραμένουν αισιόδοξοι αναφορικά με τις αμερικανικές μετοχές. Οι επενδυτές προσέφυγαν στα σχετικά ασφαλή καταφύγια όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, το ελβετικό φράγκο και το γεν.

enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου