Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Από τα Γιάννενα ξανά το καλό πρόσωπο για τον Βόλο

από-τα-γιάννενα-ξανά-το-καλό-πρόσωπο-γι-272998

Στα Γιάννενα το Σάββατο ολοκληρώνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος της Super League 1 ο Βόλος, που παράλληλα θέλει να ξεκινήσει μια νέα πορεία, αντιστρέφοντας το κλίμα και τη μέτρια εικόνα του. Συγχρόνως, επιδιώκει να συνδυάσει ένα νέο ξεκίνημα και η «αλλαγή» προπονητή να σημάνει και επιστροφή στις επιτυχίες.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες το Σάββατο (11/12 – 17:15) θα καθίσει στον πάγκο ο Βολιώτης τεχνικός Κώστας Μπράτσος, στον οποίο οι άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ έχουν εμπιστοσύνη, καθώς βρίσκεται στο τεχνικό τιμ εδώ και μία διετία, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, τα υπέρ και τα κατά της ομάδας και έχει τη γνώση άλλα και την εμπειρία πλέον να την οδηγήσει στην επιστροφή στις επιτυχίες…

Το νέο ξεκίνημα για τον Κώστα Μπράτσο, που και κατά την περσινή περίοδο, όταν αποχώρησε από την ομάδα ο Λόπεθ, εν μέσω playout, είχε κοουτσάρει τον Βόλο σε τρία παιχνίδια, με Απόλλωνα, ΑΕΛ και Ατρόμητο, με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα, με τον Βόλο να τερματίζει στην 7η θέση, μόνο εύκολο δεν είναι τώρα που η ομάδα αγνοεί τη νίκη για 7 αγωνιστικές και ο σαββατιάτικος αντίπαλος είναι ψηλότερα στη βαθμολογία.

Ο Κ. Μπράτσος γνωρίζει τις δυσκολίες έχει όμως και τη θέληση να τα καταφέρει, ενώ στα υπέρ του εκτός του ότι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, είναι και το γεγονός ότι από την βολιώτικη ΠΑΕ διαρρέεται πως αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή την καλύτερη δυνατή επιλογή και ο ίδιος θέλει να τιμήσει την εμπιστοσύνη αυτή, έχοντας φυσικά γνώση και εμπιστοσύνη στο έμψυχο υλικό της ομάδας.

Επίσης ο Κώστας Μπράτσος είναι και άριστα καταρτισμένος στον τομέα της προπονητικής και σε καμία περίπτωση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους προπονητές που θέλουν να λέγονται σπουδαίοι.

Οι προοπτικές είναι με το μέρος του Βολιώτη νεαρού τεχνικού, η στήριξη της διοίκησης είναι δεδομένη και πλέον τα Γιάννενα …είναι κοντά για το θετικό του ξεκίνημα, κάτι που έκανε και πέρσι τη μέρα των γενεθλίων του με ισοπαλία στη Ριζούπολη κι αμέσως μετά έγινε και ο πρώτος προπονητής της ομάδας που κέρδισε (3-1) τη Λάρισα!

Ο Βόλος μια αγωνιστική πριν το φινάλε του α’ γύρου έχει βρεθεί στην 8η θέση της βαθμολογίας, έχοντας το τελευταίο δίμηνο πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες, ενώ στο Πανθεσσαλικό έχει γνωρίσει τέσσερις σερί ήττες. Ετσι, σκοπεύει αρχικά να καλύψει το χαμένο έδαφος και στη συνέχεια να ξαναβρεθεί στην «εξάδα» στην προσπάθεια να είναι στον αρχικό στόχο του «κάθε χρονιά και καλύτερα» και να παίξει στα playoffs του πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι ο Βόλος έχει δείξει και αποδείξει πως είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι ανταγωνιστικός στα περισσότερα παιχνίδια, έχει σκοράρει στα 11 από τα 12 ως τώρα ματς, τη στιγμή που ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος απομένουν 14 αγωνιστικές …δίνει και την ελπίδα πως παραμένει στο στόχο του…

Μέσα στον Δεκέμβριο ο Βόλος έχει τρία παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Super League αρχίζοντας το Σάββατο (11/12 (17:15) που για την 13η αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου παίζει με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, όπου πέρσι η βολιώτικη ομάδα είχε κερδίσει 0-1 μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα και το ίδιο θα επιδιώξει και τώρα…

Στην 14η αγωνιστική (Τετάρτη 15/12-17:15) ο Βόλος θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τη Λαμία και στην 15η αγωνιστική (Κυριακή 19/12-17:15) θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ για την Πέμπτη 23/12 (17:00) υπάρχει και η ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στον Βόλο.

Πάντως αγωνιστικά, τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο σαββατιάτικο ματς στους «Ζωσιμάδες». Ο Κώστας Μπράτσος «είδε» τον ΠΑΣ την περασμένη Δευτέρα να κερδίζει τη Λαμία και καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στον Αργεντινό δεξιό μπακ Εμιλιάνο Πουρίτα και τον Ουρουγουανό μέσο Ζαν Μπαριέντος, αλλά ποντάρει στην επιστροφή του Ισπανού Πάολο Φερνάντες…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ενώ ο Βόλος προέρχεται από ήττα έδρας από τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την τρίτη του εκτός έδρας νίκη και ισάριθμη στα τελευταία τέσσερα ματς. Σε ένα «φτωχό» ματς, την περασμένη Δευτέρα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν εκείνος που είχε τις καλύτερες αν και λιγοστές φάσεις για γκολ, παίρνοντας το «τρίποντο» (0-1) στον Βόλο που ήταν «έδρα» της Λαμίας.

Στο μεταξύ ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χθες πως «έδεσε» τον Επαμεινώνδα Παντελάκη μέχρι το 2025. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός φόρεσε πρώτη φορά την φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» το 2019, μένοντας ελεύθερος στο τέλος της τρέχουσας σεζόν και η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά τον «έδεσε» για ακόμη 4 χρόνια.

Παραμένει το πρόστιμο

Απορρίφθηκε η έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Βόλος ώστε να μειωθεί το πρόστιμο των 21.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί για το ματς με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό. Παράλληλα απορρίφθηκε και η έφεση για το πρόστιμο των 2.000 ευρώ που αφορούσε το κεφάλαιο της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η απόφαση: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση της ΠΑΕ Βόλος κατά της υπ’ αριθ. 176/12-11-2021 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1, ως προς το κεφάλαιό της που αφορά στην επιβληθείσα σε βάρος της χρηματική ποινή των 2.000 ευρώ για την πειθαρχική παράβαση του αρθ. 15 παρ. 1 περ. γ’ Π.Κ της Ε.Π.Ο.

Δέχτηκε, κατά τα λοιπά, τυπικά και απέρριψε κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Βόλος κατά της 176/12-11-2021 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1».

Πέμπτη 23/12 η ρεβάνς

Τις ημερομηνίες των επαναληπτικών αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε γνωστές η ΕΠΟ και ο Βόλος θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη 23/12, στις 17:00, στον επαναληπτικό του 2-1 στη Λεωφόρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου