Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Εμφανής η βελτίωση με Μπράτσο

εμφανής-η-βελτίωση-με-μπράτσο-161151

Ο Κώστας Μπράτσος ανέλαβε πρώτος προπονητής στον Βόλο μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό με 1-2 στο Πανθεσσαλικό και τη λύση συνεργασίας με τον Γκιγκιέρμο Αμπασκάλ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εχοντας συμπληρώσει μία δεκάδα παιχνιδιών (εννιά για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο), που καθοδήγησε την ομάδα του (σ.σ. στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το έκανε με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, αφού είχε ένα μικρό πρόβλημα υγείας, που δεν του επέτρεψε να καθίσει στον πάγκο), αυτό που βγαίνει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι ότι αφενός η ομάδα έχει βελτιώσει και τη βαθμολογική της συγκομιδή, αλλά και την άμυνά της.

Συγκεκριμένα σε εννιά αναμετρήσεις στη Σούπερ Λιγκ 1 με τον 44χρονο Βολιώτη τεχνικό, ο Βόλος έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς, τη στιγμή που στις προηγούμενες 12 είχε επίσης 14 πόντους.

Επίσης, επί ημερών Μπράτσου έχει δεχθεί σε 9 αγώνες πρωταθλήματος 13 γκολ και μάλιστα σε δύο απ’ αυτούς η εστία του έμεινε απαραβίαστη και συγκεκριμένα με Απόλλωνα Σμύρνης και Αρη και σε τρεις, αν προσθέσουμε και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Αντίθετα, στους προηγούμενους 12 αγώνες οι κυανέρυθροι είχαν δεχθεί 24 τέρματα.

Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική αμυντική συμπεριφορά έχει σχέση και με την αλλαγή συστήματος με δύο αμυντικά χαφ, που δένουν πολύ καλά μεταξύ τους (σ.σ. Τσοκάνης και Μπαριέντος), αλλά και με τη βελτίωση στο τρανζίσιον, αφού οι επιστροφές της ομάδας στην άμυνα είναι πλέον πολύ καλύτερες.

Ετσι, μέχρι στιγμής έχει επαληθευθεί σε μεγάλο βαθμό η δήλωση του Κώστα Μπράτσου μετά το 2-2 με τη Λαμία ότι «ο κόσμος σε όλα τα γήπεδα χαίρεται με το θέαμα που προσφέρει ο Βόλος, αλλά είναι καιρός να χαρούμε και εμείς λίγο», καθώς ειδικά στην τελευταία πεντάδα αγώνων η ομάδα πήρε 10 βαθμούς με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ και έτσι αναθέρμανε τις ελπίδες της για την κατάληψη της έκτης θέσης, που οδηγεί στα πλέι οφ και η οποία αυτή τη στιγμή απέχει μόλις δύο πόντους (30 έχει ο έκτος Παναθηναϊκός και 28 ο Βόλος, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν παιχνίδι λιγότερο).

Προβλήματα με τρεις ενόψει ΟΦΗ

Ενόψει ΟΦΗ, παιχνίδι που θα γίνει στις 15.00 την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο, ο Κώστας Μπράτσος προβληματίζεται για τους τραυματισμούς τριών παικτών, που έγιναν μάλιστα και οι τρεις αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με τον Αρη.

Στο ημίχρονο συγκεκριμένα άφησαν τη θέση τους στους Κλέιμαν και Σοάρες οι Συμεών Παπαδόπουλος και Ορός, ενώ νωρίς-νωρίς, μόλις στο 12’, ο Ρίνερ είχε αποχωρήσει και μπήκε στη θέση του ο Ρομέρο.

Και οι τρεις χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα, με την απουσία του Ρίνερ, που πιθανότατα έχει θλάση, να μοιάζει βέβαιη για το ματς με τον ΟΦΗ, ενώ το τράβηγμα στους προσαγωγούς του Παπαδόπουλου και οι ενοχλήσεις στη γάμπα του Ορός καθιστούν αμφίβολη την παρουσία τους απέναντι στους Κρητικούς.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ορός έπαιξε με ένεση στο Κλ. Βικελίδης, αφού το πρόβλημά του το είχε αποκομίσει από τον αγώνα με τον Ιωνικό, αλλά δεν άντεξε και αντικαταστάθηκε στα μισά του αγώνα.

Η τεχνική ηγεσία γνωρίζει ότι ο ΟΦΗ έχει διαφορετικό αγωνιστικό στυλ σε σχέση με τον Αρη και επομένως χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση στην αναμέτρηση σε τακτικό επίπεδο.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έχει χάσει μέχρι στιγμής 19 βαθμούς στην έδρα της από τους 33 που διεκδίκησε σε 11 ματς ως γηπεδούχος κι αυτό δείχνει ότι είναι ευάλωτος στο «Γεντί Κουλέ», αν και παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει παίκτες ειδικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, που ξεχωρίζουν ποιοτικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου