Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με Μπράτσο για επιστροφή στις επιτυχίες

με-μπράτσο-για-επιστροφή-στις-επιτυχί-276343

Με προπονητή τον Κώστα Μπράτσο που γνωρίζει την ομάδα… και σε αναζήτηση νίκης μετά από 7 αγωνιστικές ο Βόλος θέλει την επιστροφή στις επιτυχίες αφού μετά την τελευταία ήττα το Σάββατο από τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό ανακοινώθηκε πως τερματίστηκε η συνεργασία του με τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ.

Η αναζήτηση για τον επόμενο τεχνικό ξεκίνησε ήδη από το Σάββατο και από αυτό που έχουν δείξει στη βολιώτικη ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχουν μία αδυναμία στην ιβηρική αγορά και στο ισπανικό μοντέλο.

Το ισπανικό μοντέλο πάντως «υπηρετεί» σταθερά και ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Μπράτσος μέχρι τώρα συνεργάτης του Αμπασκάλ και πέρσι του Ανχελ Λόπεθ τον οποίο μάλιστα «αντικατέστησε» στη Ριζούπολη στην 5η αγωνιστική των playout της Super League και ολοκλήρωσε τη χρονιά με 1 νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα στο φινάλε.

Ο Βολιώτης νεαρός προπονητής Κωνσταντίνος Μπράτσος που και φέτος σε ματς που ήταν τιμωρημένος ο Αμπασκάλ «καθοδήγησε» τη βολιώτικη ομάδα από τον πάγκο, γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1977 και πέρσι πήρε το «βάπτισμα» ως προπονητής ομάδας της Α’ Εθνικής σε ηλικία 44 ετών όταν και έγινε ο νεότερος Βολιώτης που κοουτσάρισε ομάδα Super League («παίρνοντας» το ρεκόρ από τον Στέφανο Ξηροφώτο που την περίοδο 2019-20, στα 45 του, κάθισε στον πάγκο επίσης του Βόλου).

Ο προηγούμενος Βολιώτης στην Α’ Εθνική, ήταν ο Φώτης Φούκας τον Απρίλιο του 1970 που ήταν προπονητής του Ολυμπιακού Β. σε δυο ματς με Αρη και ΠΑΟΚ.

Ο Βολιώτης Κ. Μπράτσος που έχει εργαστεί και σε αρκετές ομάδες της ΕΠΣΘ είναι γνώστης της αγγλικής και ισπανικής γλώσσας και στην προπονητική θεωρείται από τους πολύ «διαβασμένους».

Από μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νέα Ιωνία στον Πανιώνιο στη Νίκη και αγωνίστηκε στο Ορμίνιο στον Άρη Μελισσατίκων στον Απόλλωνα Καναλίων και στην Αγία Παρασκευή.

Από το 2006 ο Κωνσταντίνος Μπράτσος ασχολείται ως διπλωματούχος πλέον με την προπονητική και τις μικρές ηλικίες, αρχικά στην Ακαδημία Αισωνίας και στη συνέχεια στην Ακαδημία της Αγίας Παρασκευής και μετά με την πρώτη ομάδα της Αγίας Παρασκευής κέρδισε άνοδο στην Α’ τοπική Κατηγορία της ΕΠΣΘ.

Εργάστηκε σε ΑΕ Διμηνίου, Σαρακηνό, Δήμητρα Ευξεινούπολης, Κ-19 Νίκης, «ανέβηκε» με Ολυμπιακό Βόλου στη Γ’ Εθνική παρακολούθησε σεμινάρια, προγράμματα επιμόρφωσης και μεθόδων στη βιντεονάλυση, την αξιολόγηση παικτών, έκανε γνωστή την διεθνή προπονητική πλατφόρμα XPS, της οποίας είναι διαχειριστής στην Ελλάδα και την Κύπρο και εφαρμόστηκε από την Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα από την Αγία Παρασκευή όταν ο Κ. Μπράτσος είχε αναλάβει το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών της…

Το καλοκαίρι του 2020 έχοντας δει πολλά παιδιά που προπόνησε να έχουν καταξιωθεί ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα και με βήματα στο εξωτερικό και κυρίως -όπως λέει ο ίδιος-να γίνονται καλοί άνθρωποι δέχτηκε την πρόταση από την ΠΑΕ Βόλος να είναι στο προπονητικό «τιμ» της ομάδας στη Superleaque. Ξεκίνησε στην προετοιμασία ως βοηθός, με προπονητή τον Σάκη Τσιώλη και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα με τον Ισπανό Ανχελ Λόπεθ. Δούλεψε, έμαθε, εκτίμησε και εκτιμήθηκε, έχοντας εφόδια τη γνώση και την διαρκή δίψα του για επιμόρφωση και εξέλιξη και ενώ πέρσι του ανατέθηκε ο ρόλος του πρώτου προπονητή.. στη Super League 1 ...φέτος του δίνεται η δεύτερη ευκαιρία για να καθιερωθεί ως πρώτος προπονητής και σε μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδο να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών…

Ο Βόλος μετά το χαμένο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Super League 1, «ψάχνει» και την επιστροφή στις επιτυχίες αφού δεν έχει νίκη, στα 7 τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας (14 βαθμοί) και γενικά ο στόχος είναι να ξαναβρεθεί η ομάδα στην εξάδα κάτι που έχει δείξει πως μπορεί.

Τελευταία νίκη για τον Βόλο …στο πρωτάθλημα είναι πριν δυο μήνες στον Βόλο και στις 2 του Οκτώβρη όταν είχε κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης 2-1 με γκολ των Φαν Βέερτ και Φεράρι, ενώ στη συνέχεια είχε μια σημαντική ισοπαλία 4-4 στην Τούμπα, έχασε 1-3 από την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, πήρε τελευταίο βαθμό με το 1-1 στην έδρα του Ιωνικού και ακολούθησαν τρεις ήττες από Αρη (1-2) και ΟΦΗ (0-2) στον Βόλο και από ΟΣΦΠ (2-1) στο Καραϊσκάκης , ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε δυο ήττες (2-1) την Τετάρτη στο κύπελλο από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό από τον Παναιτωλικό…

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στα 12 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο του Βόλου για το πρωτάθλημα σημείωσε τέσσερις νίκες (με Λαμία, Απόλλωνα, Ατρόμητο και Αστέρα), ενώ είχε και μία νίκη στο Κύπελλο με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας.

Στους 12 αγώνες πρωταθλήματος ο Αμπασκάλ χρησιμοποίησε 20 ποδοσφαιριστές με 5 από αυτούς να έχουν συμμετοχή σε όλα τα ματς.

Έτσι σε 12 παιχνίδια έχουν αγωνιστεί οι Τομ Φαν Βέερτ (1036’), Φράνκο Ρομέρο (1035’), Χούλιαν Μπαρτόλο (1033΄), Αντριάν Ρεγκατέν (963’) και Τάσος Τσοκάνης (926’).

Σε 11 ματς έχουν παίξει οι Φράνκο Φεράρι (990’) και Κέβιν Ροσέρο (513’), σε 10 οι Φαούστο Γκρίλο(833’) και Μπόρις Κλέιμαν (855’), σε 9 οι Πάολο Φερνάντες (707’) και ο Σωτήρης Νίνης (266’), ενω 8 συμμετοχές έχουν ο Εμιλιάνο Πουρίτα (609’) και ο Άλεξ Σοάρες (220’).

Σε 7 ματς έπαιξαν ο Ζαν Ρινέρ (451’), ο Καμίλ Βοϊτκόφσκι (131’) και ο Αλέξανδρος Τερεζίου (64’), σε 6 ο Ζαν Μπαριέντος (441’), σε 5 αγώνες ο Νικολάς Όρος (347’) και ο Λεβέντ Γκιουλέν (168’), ενώ 3 ματς πρωταθλήματος αγωνίστηκε ο γκολκίπερ Μάτιτς Κότνικ (225’)

Χωρίς συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι οι Συμεών Παπαδόπουλος, Παύλος Λογαράς, ενώ ο Πολωνός Γιάκουμπ Κούζντρα και ο Δημήτρης Μεταξάς έχουν συμμετοχή μόνο στο κύπελλο.

Μέσα στον Δεκέμβριο ο Βόλος έχει τρία ακόμη παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Super League αρχίζοντας το Σάββατο11/12 (17:15) απο τα Γιάννινα παίζοντας με τον ΠΑΣ για την 13η αγωνιστική με την οποία κλείνει ο πρώτος γύρος.

Στην 14η αγωνιστική (Τετάρτη 15/12-17:15) ο Βόλος θα αγωνιστεί στη Λαμία και στην 15η αγωνιστική (Κυριακή 19/12-17:15) θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ για την Πέμπτη 23/12 (17.00) υπάρχει και η ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στον Βόλο.

Πάντως αγωνιστικά τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο προσεχές Σάββατο και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», όπου πέρσι η Βολιώτικη ομάδα είχε κερδίσει 0-1 μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα και το ίδιο θα επιδιώξει και τώρα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου