ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη με σκαμπανεβάσματα απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

νίκη-με-σκαμπανεβάσματα-απέναντι-στο-795019

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για τη Νίκη Βόλου στη Νεοκαισάρεια, με τους κυανόλευκους να ανατρέπουν το εις βάρος τους σκορ στο α’ ημίχρονο (Μανίκας 2’), κερδίζοντας με 1-2 χάρη σε τέρματα των Παπαδόπουλου (63’) και Ματθαίου (76’), ενώ χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες για να διευρυνθεί το σκορ στην επανάληψη.

Στο δεύτερο φιλικό μακριά από την έδρα τους, οι παίκτες της Νίκης Βόλου πήραν τη δεύτερη νίκη και μετά από το 0-2 στα Κανάλια απέναντι στον Απόλλωνα άφησαν και πάλι υποσχέσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον, εφόσον υπάρχει και η επιθυμητή βελτίωση, όπως τόνισε και ο προπονητής, Λεωνίδας Μπίλης.

Πώς ξεκίνησε

Με αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης, ο Λεωνίδας Μπίλης παρέταξε τους παίκτες του και πάλι σε σχήμα 4-3-3 με έναν «κόφτη» στον άξονα. Αρχικά κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζήμας, με τον νεαρό τερματοφύλακα να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, έχοντας μπροστά του και από τα δεξιά τους Παπαδήμα, Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη και Δημολιό. Στη μεσαία γραμμή ο Πετράκος ήταν ο ανασταλτικός μέσος, με τους Τσιουρέλη και Παπαδόπουλο να χρησιμοποιούνται ως εσωτερικοί μέσοι. Στην τριάδα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Τορεζάνι και Μαλακασιώτης, με τον Κορέτα στην κορυφή.

Το α’ μέρος

Ο Αχιλλέας κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Νίκη Βόλου και να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Πολυχρονιάδης ξεγλίστρησε από τα δεξιά για να σεντράρει για τον Μανίκα, ο οποίος δεν δίστασε να σκοράρει προ κενής εστίας, μιας και ο Τζήμας είχε βγει μακριά από την περιοχή δράσης του για να καλύψει το λάθος της άμυνας.

Οι κυανόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και το καθαρό μυαλό, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Παπαδόπουλο να εκτελεί φάουλ στο 9’, και τη μπάλα να περνά αρκετά πάνω από την αντίπαλη εστία, με το διαιτητή να μη δίνει το πλεονέκτημα στον Μαλακασιώτη να συνεχίσει τη φάση, καταλογίζοντας φάουλ για μαρκάρισμα στον Κορέτα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Τορεζάνι, που χρησιμοποιήθηκε σε νέο ρόλο σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό, συνεργάστηκε άψογα με τον Παπαδήμα, με τον Αργεντινό να σεντράρει από τα δεξιά για τον Κορέτα που καιροφυλακτούσε, αλλά το μυτάκι από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από την άλλη ο Αχιλλέας ήθελε να πιάσει ανοχύρωτη την άμυνα της Νίκης και παίζοντας στην κόντρα έφτασε και πάλι στα καρέ της στο 27’, όταν ο Τζήμας δεν άφησε περιθώρια στον Δημινά και μπλόκαρε σταθερά.

Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να αναζητούν το γκολ της ισοφάρισης και από ακόμη μία στημένη φάση στο 29’ απείλησαν την αντίπαλη εστία, με τον Παπαδόπουλο να στέλνει συστημένη την μπάλα στον Παρασκευαΐδη, που είχε προωθηθεί, αλλά ο κεντρικός αμυντικός δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 33’ ήταν σειρά του Μαλακασιώτη να δοκιμάσει την τύχη του, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ψηλά άουτ.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 στο 38’ και μάλιστα μετά από εκτέλεση πλαγίου με τον Πολυχρονιάδη να βρίσκει και πάλι τον Μανίκα, ο οποίος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Μέχρι το φινάλε του α’ 45λεπτου η Νίκη προσπάθησε και πάλι για την ισοφάριση, αλλά τόσο ο Τορεζάνι με κεφαλιά στο 43’, όσο και ο Πετράκος με πλασέ στο 44’, είδαν τον τερματοφύλακα Σαρρή να κατεβάζει ρολά και να παραχωρεί κόρνερ.

Το β’ μέρος

Ο Αχιλλέας ξεκίνησε το ίδιο δυναμικά και στο δεύτερο μέρος, με τον Μανίκα να συναντά και πάλι τον Τζήμα, όταν στο 48’ το σουτ με το εξωτερικό του έμπειρου επιθετικού ανάγκασε τον πορτιέρο της Νίκης να αποκρούσει εντυπωσιακά στο δεξί γάμα.

Με τους ίδιους πρωταγωνιστές ήταν και η φάση του 53’, όταν ο Τζήμας θέλησε να απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά η μπάλα βρέθηκε και πάλι στα πόδια του Μανίκα, ο οποίος με γυριστό σουτ την έστειλε μόλις άουτ και δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Τζήμας έδειξε τα ρεφλέξ του στο 56’, με την άμυνα της Νίκης να βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά η κεφαλιά του Νάκα από σέντρα του Μανίκα βρήκε «στοπ» στο νεαρό πορτιέρο.

Μετά το σοκ των πρώτων λεπτών η Νίκη κατόρθωσε να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο και να ισοφαρίσει στο 63’, με τον Μάριο Παπαδόπουλο να οπλίζει από μακρινή απόσταση και από τα 25 περίπου μέτρα να γράφει ε το 1-1 με χτύπημα φάουλ, με την μπάλα να «αναπαύεται» στην εστία του Σαρρή, ο οποίος ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Νωρίτερα ο Τορεζάνι είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική ενέργεια, ξεκινώντας από το κέντρο και πέρνώντας τρεις αντιπάλους, όμως η σέντρα με στόχο το κεφάλι του Κορέτα σταμάτησε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ενα σουτ του Ναλμπαντίδη στο 68’ δεν είχε καμία τύχη με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ η Νίκη πέτυχε το 1-2, οκτώ λεπτά αργότερα με τον Ματθαίου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή σκόραρε με το κεφάλι, αξιοποιώντας στο έπακρο τη φαρμακερή σέντρα του Τορεζάνι, με την μπάλα να «κρεμά» τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα η Νίκη είχε την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, αλλά

το φαλτσαριστό πλασέ του Βουρδάκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 87’ και λίγο αργότερα κεφαλιά του εξαιρετικού Τορεζάνι πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Δημολιού.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΝΙΚΗ 1-2

Σκόρερ: (2’ Μανίκας – 63’ Παπαδόπουλος, 76’ Ματθαίου)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Σαρρής, Πολυχρονιάδης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος, Παγωνίδης, Ψύρρας, Δημινάς, Δερμίσης, Καμπερίδης, Νάκας, Μανίκας.

Επαιξαν και οι Χατζηκωνσταντίνου, Ζόβλεκας, Γαβριηλίδης, Ναλμπαντίδης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαδήμας (46’ Παπαγεωργίου), Παρασκευαΐδης (80’ Σφονδυλιάς), Ναουμίδης, Δημολιός (89’ Σουάρες), Πετράκος (85’ Τσιανάκας), Τσιουρέλης (54’ Κόκκας), Μ. Παπαδόπουλος (68’ Βουρδάκης), Μαλακασιώτης (64’ Ματθαίου), Τορεζάνι, Κορέτα (88’ Γκάμπας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου