ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αγωνία για το μετά…

αγωνία-για-το-μετά-754081

Με τη Νίκη Βόλου να παίζει σήμερα στις 3μ.μ. στον Πλατανιά για την 14η αγωνιστική

Παρά το γεγονός ότι σήμερα η Νίκη Βόλου παίζει στις 3μ.μ. στα Χανιά της Κρήτης με αντίπαλο τον Πλατανιά για την 14η αγωνιστική της Super League, υπάρχει αγωνία στον κυανόλευκο κόσμο για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά την ανακοίνωση του Ανδρέα Πάτση την περασμένη Τετάρτη, ότι φεύγει οριστικά και αμετάκλητα από τη Νίκη Βόλου, η κατάσταση μοιάζει εφιαλτική με τη διάδοχη κατάσταση να αναζητείται. Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Τζαναβάρας με δηλώσεις του εξέφρασε την αγωνία του για τη συνέχεια, αφού κάποιοι πιστεύουν ότι το σημερινό θα είναι ίσως και το τελευταίο παιχνίδι στην κατηγορία με την ομάδα να αποσύρεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η διάδοχη κατάσταση αναζητείται πλέον με σύνεση και ενότητα με την Ερασιτεχνική Νίκη να αναλαμβάνει από την ερχόμενη Δευτέρα το «βάρος» να βρει τη διάδοχη κατάσταση αλλά και εκείνον που θα τρέξει τις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Γιάννης Ξάνθης μίλησε χθες στο Blue Star για την υπάρχουσα κατάσταση στο κυανόλευκο στρατόπεδο: «Ο Ερασιτέχνης εκ του νόμου δεν μπορεί ν’ αναλάβει την ΠΑΕ. Πρέπει να παραδοθούν πρώτα οι μετοχές σ’ αυτόν που θα υποδείξουμε εμείς στον κ. Πάτση. Αν δε βρεθεί κάποιος, τότε θα παραδοθούν στον Ερασιτέχνη, αλλά αυτό πρέπει να γίνει βάσει μετοχολογίου. Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει ή δεν υπάρχει μετοχολόγιο. Δε γνωρίζω ποια είναι τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Αφού ξέρετε τι συμβαίνει. Ό,τι εξελίξεις μπορούν να προκαλέσουν τα μέλη της ΠΑΕ, μπορούν να προκαλέσουν και οι 960 μέτοχοι. Αυτή τη στιγμή είναι παράνομο να ασχοληθεί κάποιος με την ΠΑΕ. Αν ασχοληθεί κάποιος με την ΠΑΕ, μπορεί ο ιδιοκτήτης της, ο κ. Πάτσης, να του κάνει μήνυση. Εχουμε πέσει σε ένα τεράστιο κενό εξουσίας. Αν πούμε ότι πάει η ομάδα στη Βέροια, πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία. Η Νίκη είναι μαγαζί με έξοδα μόνο χωρίς έσοδα, από τη στιγμή που έχασε το δικαστήριο με τον Γιδόπουλο.

Για να φτάσουμε στο καλοκαίρι, η Νίκη χρειάζεται περίπου 700 χιλ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να αντέξει κανένας να τα δώσει. Υπάρχει επίσης ένας διακανονισμός με την εφορία από το καλοκαίρι. Εγινε ρύθμιση στο πρωτοδικείο, βάσει της οποίας η ΠΑΕ δίνει 33 χιλιάδες το μήνα. Η εφορία όμως έκανε έφεση και ζητάει τα λεφτά της. Αν βγει αυτή η απόφαση, τότε η Νίκη θα πρέπει να ρυθμίσει 7 εκατομμύρια 68 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Πάτσης μας τόνισε ότι φορολογικά είναι τακτοποιημένος. Αλλωστε, αν δεν πλήρωνε, θα βαρύνουν το ίδιο, αν βγουν στην επιφάνεια. Ο,τι χρέος υπάρχει, δεν έχει γίνει στη θητεία του Πάτση. Αυτά ανήκουν στις περασμένες διοικήσεις. Εχουν γίνει εγκλήματα από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Δε γίνεται να τρέξει ο Ερασιτέχνης την ΠΑΕ. Εμείς δεν έχουμε έσοδα και δε γίνεται να αναλάβουμε μία άλλη εταιρεία χωρίς έσοδα. Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται μέχρι το καλοκαίρι. Τα έσοδα των αγώνων είναι υποτιθέμενα. Αν η ομάδα πάει στη Βέροια, δε θα πάει στον επόμενο αγώνα. Αν πάμε στη Βέροια, δε σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε».

Στη συνέχεια ο κ. Ξάνθης ανέφερε: «Είναι κοινό μυστικό ότι πάμε προς διάλυση της ΠΑΕ. Είτε τώρα είτε το καλοκαίρι και το μέλλον μας είναι σε ερασιτεχνική κατηγορία. Είναι μυθικό το νούμερο. Είχα επαφή με έναν επιχειρηματία, που μου ζήτησε να μην τον ξαναενοχλήσω. Αν υπολογίσουμε το χρέος της εφορίας μαζί μ’ αυτό του ΙΚΑ κι ό,τι άλλο χρέος υπάρχει γύρω – γύρω μπορεί να φτάσουμε πάνω από 10 εκ. ευρώ. Πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε μία διοίκηση Πρωτοδικείου, για να έχουμε το δικαίωμα και μία ιδιότητα να πάμε την ομάδα στη Βέροια. Ο ίδιος ο κ. Πάτσης πρέπει να δώσει τη λύση, κάνοντας τις νομικές ενέργειες αποχώρησής του. Δεν μπορούμε πάντως να δίνουμε 120 χιλιάδες ευρώ το μήνα μέχρι το καλοκαίρι. Είναι απίθανο να συνεχίσουμε να ζούμε το όνειρο της Α’ Εθνικής. Απ’ όλη αυτή την ιστορία καταλάβαμε πόσο σημαντικός είναι ο Ερασιτέχνης, που πολλοί έχουμε φροντίσει να απαξιώσουμε. Σε λίγες μέρες μπορεί να μην υπάρχει ΠΑΕ, αλλά Ερασιτέχνης θα υπάρχει».

Τέλος στην ίδια εκπομπή βρέθηκε το μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής και νομικός Δημήτρης Καραγιάννης ο οποίος σχολίασε πως Γενική Συνέλευση συγκαλεί μόνο το Δ.Σ. της ΠΑΕ με απόφαση κατά πλειοψηφία και πως οι παίκτες της Κ20 μπορούν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα, αν τα συμβόλαιά τους είναι επαγγελματικά, τονίζοντας ακόμη: «Δεν έχει παραχθεί καμία απολύτως νομική ενέργεια. Εχει εξαγγελθεί η αποχώρηση, αν και εφόσον τελεστεί, τότε μπορούμε να μιλήσουμε ποια θα είναι η τύχη της ΠΑΕ. Η ομάδα στη Βέροια θα πάει με ευθύνη και μέριμνα του ιδιοκτήτη της. Εκτίμησή μου είναι μέχρι τις γιορτές δεν πρέπει να αφήσουμε την ομάδα ακάλυπτη. Αν, ωστόσο, ο κ. Πάτσης θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να το κάνει εμπράκτως. Αν υπάρχει Δ.Σ., τότε δεν μπορούμε να ζητήσουμε διοίκηση Πρωτοδικείου, γιατί θα βγει άκυρο το αίτημά μας. Πρέπει να δηλωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ η παραίτηση κάποιων μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ και του προέδρου της ΠΑΕ, του κ. Κουντούρη, γιατί αυτός είναι ο πρόεδρος, ώστε να υπάρχει έλλειψη διοικήσεως, κάτι που δεν υπάρχει αυτη τη στιγμή. Γι’ αυτόν μη ζητάμε από κανέναν Ξάνθη να αναλάβει την ΠΑΕ. Η ΠΑΕ Νίκη μέχρι τώρα έχει διοίκηση».

Τζαναβάρας: «Να φανούμε δυνατοί»

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μίλησε στην κάμερα της Nova για τις εξελίξεις στην κυανόλευκη ΠΑΕ αναφέροντας αρχικά: «Ολοι ξαφνιαστήκαμε με την απόφαση του προέδρου. Μας είχε πει κάποια πράγματα πριν λίγο καιρό αλλά πιστεύαμε πως θα συμβεί αργότερα αυτό και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2015. Τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει τώρα και είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για το σύλλογο γιατί ο πρόεδρος έχει προσφέρει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια σ’ αυτή την ομάδα. Την οδήγησε από τις μικρές κατηγορίες στη Super League και πραγματικά είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους μας.

Ομως σεβόμενοι αυτά που πρόσφερε ο Πάτσης στην ομάδα αυτά τα χρόνια, θα πρέπει εμείς τις επόμενες ημέρες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να φανούμε δυνατοί σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Να την αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, με υπομονή, σεβόμενοι την ιστορία της ομάδας, σεβόμενοι τους φιλάθλους, σεβόμενοι τον εαυτό μας. Είμαστε επαγγελματίες και το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές και να κοιτάξουμε να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για τη συνέχεια: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά τον Πλατανιά. Θα δούμε. Θα πάμε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και θα δούμε τις εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να έχω τους ποδοσφαιριστές μου συγκεντρωμένους. Το κρίμα της ιστορίας είναι ότι αυτό γίνεται σε μία περίοδο που η ομάδα βρίσκονταν σε ανοδική πορεία. Εχουμε βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς και μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο».

Με Λάουξ στην αποστολή

Με τον Ολλανδό Κέις Λάουξ να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή ταξίδεψε για την Κ΄ρητη η Νίκη Βόλου, φθάνοντας χθες αεροπορικώς από την Αθήνα. Ο μέσος των κυανόλευκων ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε και συμπεριλήφθη στην αποστολή, την οποία αποτελούν οι: Ταΐρης, Δήμιζας, Καρασαλίδης, Λάουξ, Μαρινάκης, Σκούρτης, Νικλητσιώτης, Αναστασόπουλος, Ροτζέριο, Μαχλελής, Αργυρίου, Κυζιρίδης, Μουζακίτης, Κοτσαρίδης, Ίβενς, Αργύρης, Τζιώρας, Τσουκάνης.

Χωρίς δύο ο Πλατανιάς

Μετά το τέλος της προπόνησης του Πλατανιά ο τεχνικός Γιάννης Χριστόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει για το σημερινό παιχνίδι στον Ισπανό μέσο Χουάν Αγκιλέρα και στον Φανούρη Γουνδουλάκη. Στην αποστολή βρίσκονται Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης, Γκσπούρνινγκ, Δημήτρης, Ζαραδούκας, Ιτούα, Κουλιμπαλί, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς, Μενδρινός, Μπανανά, Μπεριάν, Ναζλίδης, Ολιμπά, Τέτε, Τζίλβαν, Τόρες, Τσουράκης και Φιγκέιρα.

«Σφυρίζει» ο Θάνος

O Δημήτρης Θάνος από τα Γρεβενά θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης, ενώ ρόλο βοηθών θα έχουν οι Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και Γεώργιος Γεωργιάδης από την Κοζάνη. Τέταρτος ορίστηκε ο Ιωάννης Μουρτζάκης από το Ηράκλειο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου