ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο Βέλγιο ο Κοτσαρίδης

στο-βέλγιο-ο-κοτσαρίδης-683005

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα εκτός Ελλάδας κάνει ο Κώστας Κοτσαρίδης. Ο νεαρός αμυντικός μέσος, ο οποίος τη φετινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε με τη φανέλα της Νίκης Βόλου, πραγματοποιώντας 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League, θα συνεχίσει την καριέρα του στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στη Γάνδη Ζιχάβεν. Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, συμμετέχει στην 3η κατηγορία της χώρας και είναι θυγατρική της Γάνδης που αγωνίζεται στην 1η κατηγορία.

Εντυπωσιασμένος από τις νέες συνθήκες και την πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά του ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί -πέραν της Νίκης Βόλου- σε Αρη Θεσσαλονίκης, ΑΕΚ και Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς, πλέον θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε ξένο πρωτάθλημα.

Ο Κοτσαρίδης δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του φετινού ρόστερ των κυανόλευκων που μετακόμισε σε χώρα του εξωτερικού. Ο Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ επέστρεψε στη γενέτειρά του και υπέγραψε στην Σύδνεϋ FC, ομάδα 1ης κατηγορίας της Αυστραλίας, ο Αλέξανδρος Ταμπάκης έφυγε εκ νέου δανεικός από τον Παναθηναϊκό και πήγε στην ολλανδική Φένλο (Β’ κατηγορία), ο Κέις Λάουξ τα έχει βρει σε όλα με την επίσης ολλανδική Μπρέντα, ενώ ο Γιόνας Ιβενς παραμένει ελεύθερος.

Γραφειοκρατικά προβλήματα για Λάουξ

Την Μπρέντα επέλεξε για να συνεχίσει την καριέρα του ο Κέις Λάουξ, επιστρέφοντας στην ομάδα που βρισκόταν από το 2010 μέχρι το 2013. Συγκεκριμένα, στις τρεις σεζόν είχε αγωνιστεί συνολικά σε 92 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στις αρχές Ιανουαρίου συμμετείχε σε καμπ που διοργάνωσε η Μπρέντα στην Ισπανία στο πλαίσιο της διακοπής του πρωταθλήματος και έπεισε τον τεχνικό της ομάδας Ρόμπερτ Μάασκαντ, με τον τελευταίο να δίνει και το τελικό «ΟΚ»για την μεταγραφή του. Ωστόσο, αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς το θέμα… κολλάει στην ΕΠΟ, η οποία ακόμη δεν έχει λύσει το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση της Νίκης από το πρωτάθλημα και δεν επιτρέπει στον Ολλανδό αμυντικό μέσο να καταθέσει το δελτίο του.

Τα ολλανδικά Μέσα κάνουν ειδική αναφορά στη φετινή πορεία της Νίκης και στο γεγονός ότι ο Λάουξ δεν έχει τη δυνατότητα μέχρι στιγμής να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

«Υπάρχουν μερικές επιπλοκές στη μεταγραφή μου. Οι Ελληνες μερικές φορές την τελευταία στιγμή με ένα… περίεργο τέχνασμα τα λύνουν τέτοιου είδους προβλήματα. Εγώ αυτό περιμένω αλλά ποτέ δεν ξέρεις», τόνισε ο Λάουξ, που μίλησε σε ολλανδική ιστοσελίδα και έδωσε να γίνει σαφές ότι τίθεται πλέον θέμα ημερομηνιών, που μπορεί τελικά να «χαλάσει» τη μεταγραφή.

«Πόρτα»σε Ραπίντ από Ιβενς

Χωρίς ομάδα παραμένει ο Γιόνας Ιβενς. Ο 30χρονος αμυντικός είχε δεχθεί κρούση από την ρουμανική Ραπίντ Βουκουρεστίου αλλά την περασμένη Τετάρτη απάντησε αρνητικά, λόγω της φετινής κατάστασης της ομάδας. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην τελευταία θέση της 1ης κατηγορίας με 11 βαθμούς σε 17 ματς. Ετσι, ο Βέλγος ακόμη δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, συνεχίζοντας την αναζήτηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου