ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ευχάριστο πέρασμα από Τύρναβο

ευχάριστο-πέρασμα-από-τύρναβο-63893

Με τη Νίκη Βόλου να κάνει την ανατροπή και να φεύγει με νίκη και σκορ 3-1

Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της προχώρησε η ομάδα της Νίκης Βόλου, μειώνοντας στους 5 βαθμούς την απόσταση από την κορυφή μετά το 3- 1 σε βάρος του Τυρνάβου για την 26η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι λίγες μόλις μέρες μετά το 2-0 σε βάρος του Οπούντιου Μαρτίνου πέρασαν νικηφόρα από τον Τύρναβο, όπου και υποχρέωσαν την ομώνυμη ομάδα σε ήττα με 3-1. Πλέον η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου μείωσε στους 5 βαθμούς την απόσταση από την κορυφή, εκμεταλλευόμενη το ρεπό του Καραϊσκάκη, ενώ πιο κοντά στην πρώτη θέση βρέθηκε και ο Αιγινιακός, που πέρασε με 2-1 από την έδρα του Πυράσου.

Οι Βολιώτες παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης είχαν να αντιμετωπίσουν και τις αναποδιές, από τους τραυματισμούς των Μπιτσάκου και Κοτίτσα και έτσι ο Κώστας Βελιτζέλος έπρεπε να ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Βρονταράς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και δίχως καθαρό αριστερό μπακ ο Κοτίτσας κάλυψε τη θέση στα αριστερά με τον Αλεξανδρή να τοποθετείται δεξιά στην άμυνα και τους Χολέβα – Ναουμίδη να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ο Μπιτσάκος τοποθετήθηκε ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος με τον Κυπτίου να τοποθετείται στα αριστερά και τον Ιορδανίδη στα δεξιά ως εσωτερικοί μέσοι. Στην επίθεση τοποθετήθηκε ο Μπαλαράμπε από τα αριστερά, ο Σκοπελίτης στα δεξιά και ο Κανελλόπουλος στην κορυφή.

Κακή αρχή, αλλά…

Η αρχή και το α’ μέρος δεν ήταν ιδανικό για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία έδειχνε να μην ανταποκρίνεται πλήρως στις συνθήκες της αναμέτρησης. Ενα σουτ του Κανελλόπουλου στο 3’ δεν είχε καμία τύχη να απειλήσει την αντίπαλη εστία για να ακολουθήσει εκτέλεση φάουλ του Λούγκου των γηπεδούχων με την μπάλα να περνά άουτ στο 5’.

Από εκτέλεση κόρνερ του Λούγκου στο 14’ η μπάλα έφτασε στον Λίταινα ο οποίος έκανε το γέμισμα για τον Καρατάσιο, αλλά ο πρώην αμυντικός της Νίκη έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και πάνω από την εστία του Βρονταρά.

Η Νίκη συνέχισε να ψάχνει τα πατήματά της και αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Μέτσε να παίρνει τη θέση του Μπιτσάκου, που αποχώρησε τραυματίας στο 24’.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 26’ με τον Λούγκο να βρίσκει τον Τασιουλή, ο οποίος αφού ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Αλεξανδρή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βρονταρά με τη συμπλήρωση 26 λεπτών αγώνα.

Αντίθετα ο νεοεισελθόντας Μέτσε είχε τη δική του ευκαιρία να απειλήσει την αντίπαλη εστία, όταν στο 29’ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας Παπαγιάννης έπεσε και απομάκρυνε στην κορυφαία στιγμή των κυανόλευκων μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Τύρναβος στη συνέχεια θέλησε να απαντήσει και παρότι ο Τασιούλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βρονταρά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με την μπάλα να περνά ένα μέτρο δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα της Νίκης από την πάσα του Μπαρούτα, το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο στο 37’, όταν και άνοιξε το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 35ο λεπτό ο Λούγκος τροφοδότησε τον Λίταινα και εκείνος αφού ξεπέρασε και τον Χολέβα πλάσαρε εύστοχα τον ανήμπορο να αντιδράσει Βρονταρά για το 1-0.

Η Νίκη απάντησε σχεδόν αμέσως με το Ναουμίδη να κάνει το 1-1 και μετά από σέντρα του Κυπτίου. Ο Ιορδανίδης πλάσαρε, ο Παπαγιάννης απέκρουσε, αλλά ο Ναουμίδης που καιροφυλακτούσε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να πετύχει την ισοφάριση μετά το ριμπάουντ στο 41’.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με το σουτ του Λίταινα να καταλήγει άουτ στο 45’, όπως και η προσπάθεια του Μέτσε στις καθυστερήσεις.

Αφοπλιστική στη συνέχεια

Η Νίκη Βόλου στην επανάληψη είχε ακόμη μία αναγκαστική αλλαγή με τον Κόλα να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κοτίτσα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Κυπτίου να γυρίσει σε θέση αριστερού μπακ και ο Κόλα να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή από το 53’.

Οι κυανόλευκοι από εκείνο το σημείο και μετά έδειξαν να ανεβάζουν στροφές, απειλώντας αρχικά στο 54’ όταν ο Μέτσε προσπάθησε να μπει από τα αριστερά και πλάσαρε με τον Παπαπαγιάννη να αποκρούει με τις γροθιές.

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την ομάδα της Νίκης Βόλου και στο 59’ με τον Σκοπελίτη να σουτάρει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη, ο οποίος έδιωξε με γροθιές και την εκτέλεση φάουλ του Κόλα στο 68’.

Τελικά η Νίκη Βόλου πήρε αυτό που δικαιούνταν στο 73’, με τον Κόλα να εκτελεί ακόμη ένα φάουλ από τα δεξιά και με τη φαρμακερή του σέντρα η μπάλε έφτασε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όπου ο Σκοπελίτης, πηδώντας πιο ψηλά από τους αντιπάλους του πέτυχε το 1-2 με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Παπαγιάννη.

Μάλιστα η Νίκη δεν έδειχνε να «κοιμάται»… μετά το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σκοπελίτη με τα κυανόλευκα, αφού έψαξε και ακόμη ένα γκολ. Ετσι στο 75’ από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα ο Κανελλόπουλος έστειλε την μπάλα άουτ για να ακολουθήσει άλλη μία εκτέλεση του Κόλα με το Κρίτσα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή στο 77’.

Στο 85’ η Νίκη Βόλου έκανε και το 1- 3 εν τέλει με τον Κυπτίου να ελίσσεται στην αντίπαλη περιοχή για να κάνει τη σέντρα με τον Μπαρούτα να αιφνιδιάζεται και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να απομακρύνει τον κίνδυνο πριν η μπάλα φτάσει στον Σκοπελίτη.

Μάλιστα ο Σκοπελίτης θα μπορούσε να έχει ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 1-4, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από το Ναουμίδη και επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΝΙΚΗ Β. 1-3

Γ’ Εθνική – 26η αγωνιστική

Σκόρερ: (35’ Λίταινας – 41’ Ναουμίδης, 73’ Σκοπελίτης, 85’ αυτ. Μπαρούτας)

Διαιτητής: Μάντζιος

Βοηθοί: Παπαλαζάρου, Θανασιάς Κίτρινες: Μπιτσάκος, Κανελλόπουλος, Κόλα, Κυπτίου, Μέτσε, Ελευθεριάδης (στον πάγκο), Ιορδανίδης, Ναουμίδης

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: (Ζιάκας) Παπαγιάννης, Αϊβάζης, Τασιούλης, Μπαρούτας, Καρατάσιος, Μητσογιάννης, Λούγκος, Κρίτσας (78’ Βούζας), Λίταινας, Νούσιος (70’ Γελαλής), Κωστούλας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βελιτζέλος) Βρονταράς, Αλεξανδρής, Κοτίτσας (53’ Κόλα), Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος (24’ Μέτσε), Κυπτίου, Ιορδανίδης, Κανελλόπουλος, Σκοπελίτης, Μπαλαράμπε (88’ Ματθαίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου