ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξεμούδιασμα με… υποσχέσεις

ξεμούδιασμα-με-υποσχέσεις-361740

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τη νέα Νίκη Βόλου, που χτίζουν οι Φάντζιο Μπούις και Στέφανος Ξηροφώτος είχαν χθες οι φίλοι των κυανόλευκων στο φιλικό με τον Σαρακηνό, που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Με το δείκτη του σκορ να σταματά στο 6-2 υπέρ των κυανόλευκων, σίγουρα οι κυανόλευκοι οπαδοί είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τους παίκτες της ομάδας τους, με τον Ουκρανό Γιάκλοβλεφ να σημειώνει τρία τέρματα, ενώ δύο πρόσθεσε ο Γαρυφαλλόπουλος και ένα ο Ρώσος Σούσκιν. Από την άλλη για την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη, που ήταν το δεύτερο συνεχόμενο φιλικό, μιας και προχθές αντιμετώπισε την Κ17 του Ολυμπιακού Πειραιώς, δύο τέρματα πέτυχε ο Τσιουρής, που ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα της Νίκης.

Στο χθεσινό φιλικό συμμετείχαν επίσης τέσσερις ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, και αυτοί είναι οι ακραίοι αμυντικοί, Βασίλης Λάιος (δεξί μπακ), Κώστας Ζιώγας (αριστερό μπακ) και Μάνος Γενιτσαρίδης (δεξί μπακ), με τον τελευταίο να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στη Football League, με Φωστήρα και Εργοτέλη, όπως και στη Γ’ Εθνική με Πύρασο και με Ατσαλένιο πέρυσι. Επίσης παρών ήταν και ο Ουκρανός στόπερ Βασίλιεφ, ο οποίος χθες το μεσημέρι πάτησε Ελλάδα και λίγο αργότερα φόρεσε τα κυανόλευκα, για να αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος.

Η παράταξη της Νίκης Βόλου

Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν με τον Τζήμα κάτω από τα γκολποστ, την ώρα που στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Λάιος, Μωυσίδης, Σφονδυλιάς και Δημολιός. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντόλγκι και Μπάιριτς, με τον Ματθαίου να κινείται από τα αριστερά, ενώ οι Σιώμος και Γιάγκοβλεφ, άλλαζαν θέσεις παίζοντας είτε δεξιά, είτε πίσω από τον Γαρυφαλλόπουλο, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η σύνθεση της Νίκης άλλαξε ολοκληρωτικά, με τον Ράπτη να συνεχίζει κάτω από τα δοκάρια, (είχε περάσει ως αλλαγή στο 30’), ενώ την τετράδα στην άμυνα συνέθεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γενιτσαρίδης, Βέργος, Βασίλιεφ, Ζιώγας. Ανασταλτικά καθήκοντα στο κέντρο είχαν οι Τσιανάκας και Μέτσε, με τον Ιορδανίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, με τον Σούσκιν να κινείται από τα αριστερά της επίθεσης, τον Βουρδάκη από τα δεξιά και τον Τζιώρα στην κορυφή του τριγώνου.

Πώς έπαιξε ο Σαρακηνός

Για τους ροσονέρι, του Γιάννη Φασουράκη, ο Γράντας ξεκίνησε ως τερματοφύλακας και στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Κουσκουρίδας, Τσαρδακάς, Γιαμαλής, Σουάρες. Κοντοβάς και Θάνος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Κωσταντάκο σε ελεύθερο ρόλο, την ώρα που οι Μαστακούλης και Σιδηρόπουλος κάλυπταν από δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή, με τον Τσιουρή να τοποθετείται σε ρόλο φορ. Ως αλλαγή πέρασαν στη συνέχεια οι: Ντούρο, Κοντογιάννης, Ρέλλος, Ρακής, Λαρίσης, Δουλάς και Κόντρα.

Τα γκολ της αναμέτρησης:

12’ Ο Σιώμος κέρδισε πέναλτι, με τον Γαρυφαλλόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. Ο Γράντας απέκρουσε πέφτοντας κάτω αριστερά, αλλά ο επιθετικός της Νίκης πέτυχε το 1-0 με δεύτερη προσπάθεια.

33’ Ο Γιάγκοβλεφ απέναντι από τον Γράντα πετυχαίνει το 2-0 με πλασέ.

38’ Ο Κοντοβάς βρίσκει όμορφα τον Μαστακούλη και αυτός κάνει το πλασέ, με τον Ράπτη να αποκρούει, αλλά ο Τσιουρής από κοντά μείωσε σε 2-1.

40’ Ο Γαρυφαλλόπουλος βρήκε εκτεθειμένη την άμυνα του Σαρακηνού και με σουτ από κοντινή απόσταση σημείωσε το 3-1.

43’ Ο Γιάγκοβλεφ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 4-1.

45’ Από τρομερή κάθετη μεταβίβαση του Κροάτη Μπάιριτς, ο Γαρυφαλλόπουλος γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά και με πάσα πάρε – βάλε στον Γιάγκοβλεφ, ο τελευταίος σημειώνει χατ-τρικ.

55’ Ο Τσιουρής σκοράρει για το 5-2 και πάλι απέναντι από τον Ράπτη με ψύχραιμο πλασέ έπειτα από τετ-α-τετ.

81’ Ο Σούσκιν πετυχαίνει το τελικό 6-2 σε κενή εστία με κεφαλιά ο Σούσκιν έπειτα από γλυκιά σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου