ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπίλης: «Νίκη πενταετίας»

μπίλης-νίκη-πενταετίας-356676

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Λεωνίδας Μπίλης φιλοξενήθηκε χθες στο ρ/σ Blue Star fm, όπου και τοποθετήθηκε γύρω από όλα τα θέματα που απασχολούν την παρούσα στιγμή την ομάδα του και όχι μόνο. Ο τεχνικός των κυανόλευκων σχολίασε πως η Νίκη που χτίζεται έχει προοπτική πενταετίας, έστω κι αν δεν έρθει φέτος η άνοδος. Αναλυτικά:

Για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Τα παιδιά δείχνουν ότι μπορούν να δώσουν περισσότερα και να πάνε και πιο πάνω, δείχνοντας πως έχουμε προοπτική σαν ομάδα. Στο φιλικό με τον Πύρασο, υπήρξαν παιδιά που μπόρεσαν να ανταποκριθούν, αλλά και κάποια άλλα που δεν με ικανοποίησαν. Βρισκόμαστε στη φάση των τελικών επιλογών. Εχουμε βγάλει ασφαλή συμπεράσματα και οι πιθανότητες λάθους είναι πλέον λιγότερες. Αυτό που θέλουμε είναι κατά 95% το ρόστερ να παραμείνει το ίδιο και μετά το Δεκέμβριο. Αν πετύχουμε τους αγωνιστικούς μας στόχους και το καλοκαίρι δεν αλλάξουμε το αγωνιστικό μας μοτίβο, τότε η Νίκη θα έχει μπει σε γερές βάσεις. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει άλματα μπροστά».

Για όσους αποχώρησαν: «Η φυγή του Μπλούχου δεν ήταν δική μας επιλογή, μιας και αποτελεί ένα παιδί, που βγήκε μέσα από τις Ακαδημίες και στην προετοιμασία ξεκίνησε με προβάδισμα, όμως η αγωνιστική του εικόνα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Εμείς είχαμε την υπομονή να δουλέψουμε, αλλά το παιδί δεν είχε την ίδια υπομονή για δουλειά.

Ο Γιουβανέλης όταν μας προτάθηκε είχε πολλά αρνητικά, όπως η ηλικία του και δεν είχε παίξει στη Β’ Εθνική. Παρ’ όλα αυτά είχαμε συμφωνήσει να τον δούμε και να τον αξιολογήσουμε. Μπορούσε να ανταπεξέλθει στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν είχε προοπτική.

Από την άλλη η περίπτωση του Αζίζ ήταν τελείως διαφορετική, αφού είχαμε εξαρχής ενδοιασμούς. Ο ίδιος ο ατζέντης του είπε ότι δεν είναι έτοιμος και φάνηκε πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε να αποχωρήσει».

Για τις προσθήκες με Τάχο, Κολημήτρα και Νάκα: «Ο Τάχος δεν ήταν καινούριος, αλλά έπρεπε να είμαστε 100% σίγουροι, μιας και είχε υποβληθεί σε επέμβαση. Βρίσκεται όμως σε ανοδική πορεία και θα παίζει περισσότερα λεπτά.

Ο Κολημήτρας όταν προτάθηκε και ζήτησε το ίδιο το παιδί να ενταχθεί στη Νίκη, αυτομάτως μου έκανε κλικ και ζήτησα να τον δω στις προπονήσεις. Η ηλικία του, η εμπειρία του από τη Football League και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι, όχι μόνο ότι μπορεί να προσφέρει, αλλά και να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Οσον αφορά το Νάκα, δεν υπάρχει κανένα ίχνος αμφισβήτησης. Είναι ένα παιδί που έχει απίστευτα ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχει εμπειρίες από τη Super League. Είναι πολύ κοντά στο άριστα και θα μπορέσει να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για τη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων: «Πιστεύω ότι τα σωματεία θα βρουν τη λύση για να γίνει το τοπικό πρωτάθλημα. Θα είναι καταστροφική συνέπεια αν δεν γίνει. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα πανελληνίως, ώστε να προάγει τη σωματική και την πνευματική υγεία. Σκεφτείτε να μην υπάρξει διέξοδος για τους ποδοσφαιριστές των τοπικών ομάδων».

Για τον ανταγωνισμό εντός των τειχών: «Γίνεται απίστευτη μάχη για να μπουν εκεί τα παιδιά. Και τα παιδιά που είναι πιο πίσω δίνουν τρομερό αγώνα. Υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός. Ακόμη και στο χαλάρωμα που κάνουμε, υπάρχει ανταγωνισμός. Εκτιμώ ότι τώρα που μπαίνουμε σε φιλικά με ομάδες Γ’ Εθνικής, είναι στόχος να μοντάρουμε μία 18αδα, ή μία ενδεκάδα θα έλεγα».

Για το στόχο: «Στόχος της ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός. Είναι από τη φύση της αυτό. Δεν μπορεί να μην πρωταγωνιστήσει. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ. Ομως είναι ένα ζωντανό κύτταρο και μεταβάλλεται. Η φράση έκλεισε το ρόστερ, δεν υπάρχει για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης. Κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύουν. Μπορεί σήμερα κάποιος να δείχνει πανέτοιμος, αλλά αν αύριο δεν αντέξει την πίεση, τότε θα μείνει απ’ έξω».

Για το πλάνο της νέας Νίκης: «Η Νίκη διεκδικεί την άνοδό της στην κατηγορία με έναν μέσο όρο ηλικίας κάτω των 24 ετών. Θέλουμε να φτιάξουμε τον κορμό όχι μόνο της επόμενης χρονιάς, αλλά της επόμενης πενταετίας. Αυτό που γίνεται τώρα είναι κάτι πολύ μεγάλο και πρέπει να το στηρίξει ο κόσμος».

Τέλος, ο κ. Μπίλης ανέφερε πως στο Παντελής Μαγουλάς θα γίνει επανασπορά, μιας και το χορτάρι χρήζει βελτίωσης, ευχόμενος παράλληλα να αγωνίζεται σε αυτό το γήπεδο η Νίκη και στην Α’ Εθνική μετά την ανακαίνισή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου