ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Περιμένει»… για να κάνει τη διαφορά

περιμένει-για-να-κάνει-τη-διαφορά-338403

Η Νίκη Βόλου «ποντάρει» στο Ρώσο Βιάτσεσλαβ Σούσκιν και στους Ουκρανούς Αντον Ντόλγκι και Αντρέι Γιάγκοβλεφ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την πληρότητα του ρόστερ και την έλευση των τριών ξένων περιμένει η Νίκη Βόλου που και με την προσθήκη και του Στέργιου Ψιάνου ανεβαίνει επίπεδο…

Η μεταγραφή του Στέργιου Ψιάνου στη Νίκη θα προσθέσει εμπειρία και ποιότητα -και μάλιστα εγγυημένη-, αφού ο ποδοσφαιριστής είχε παίξει στην ομάδα της Νέας Ιωνίας τη σεζόν 2013-14 στη Β’ Εθνική με επιτυχία, όντας βασικός δεξιός μπακ, καταγράφοντας εκείνη τη σεζόν 47 (!) ματς με την κυανόλευκη φανέλα σε πρωτάθλημα, πλέι οφ και κύπελλο.

Ο Ψιάνος έχει 231 συμμετοχές στη Β’ Εθνική με 6 γκολ, και 4 στην Α’ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Επίσης έχει αγωνιστεί στην Κύπρο 47 φορές για ενάμιση χρόνο, σε Σαλαμίνα και Αγία Νάπα. Έχει περάσει ακόμη από Εθνικό Πειραιώς, Θρασύβουλο, Απόλλωνα Σμύρνης, Αχαρναϊκό και Κισσαμικό , ενώ στη Νίκη περιμένουν τους παίκτες που είναι βαρόμετρο στην απόδοσή της δημιουργικά, όπως ο Ρώσος Βιάτσεσλαβ Σούσκιν και οι Ουκρανοί Άντον Ντόλγκι, Αντρέι Γιάγκοβλεφ.

Ο Σούσκιν αναμένεται αύριο με «λυμένο» το πρόβλημά του… διαδικασία που για τους δυο Ουκρανούς θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο!

Το θέμα για τους τρεις ποδοσφαιριστές και ειδικά για τους Ουκρανούς είναι οι πιεστικές ημερομηνίες, γιατί δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα και ορίζεται ότι η προθεσμία απόκτησης για καινούριους ξένους από τρίτη χώρα (που δεν είναι δηλαδή στην Ε.Ε.) είναι μέχρι τις 31/8 και γίνεται αγώνας δρόμου, για να αποκτηθούν στο… νήμα.

Από τα φιλικά που έπαιξαν οι ξένοι έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως δείχνει συνεχώς και ο 22χρονος Κροάτης επιθετικός μέσος Σέναντ Μπάιριτς που δεν είχε παρόμοια προβλήματα . Ο Κροάτης μέσος ήρθε στην Ελλάδα έχοντας παίξει με την φανέλα των ASK Jabink, NK Maksimir, NK Dugo Selo, NK Dugopolje, HASK Zagreb, NK ZET και τώρα στη Νίκη δείχνει να ξεχωρίζει, κάτι που θα φανεί περισσότερο και όταν έρθουν και οι άλλοι 3 ξένοι.

Ο Ρώσος Βιάτσεσλαβ Σούσκιν 26 ετών, παίζει και ως φορ, αλλά και ως επιθετικός μέσος, ενώ την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν με την SK Babite. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των: Sioni Bolnisi, FK Vitebsk, FK Jelgava, Dinamo St. Petersburg, Petrotrest St. Petersburg, ενώ έχει αγωνιστεί και στα προκριματικά του Europa League τη σεζόν 2015-2016 με τα χρώματα της FK Jelglava.

Ο 25χρονος Ουκρανός Άντον Ντόλγκι είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουκρανίας και την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν με την F.C. Tirsense. Κατά το παρελθόν έχει φορέσει επίσης τη φανέλα των: C.D. Aves, FC Helios Kharkiv, FC Zirka Kirovohrad, ενώ έχει αγωνιστεί και με τα χρώματα της Ντιναμό Κιέβου, ενώ ο άλλος Ουκρανός Αντρίι Γιακόβλεφ αγωνίζεται στα πλάγια της επίθεσης και την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν με την FC Taraz στην 1η κατηγορία του Καζακστάν, έχοντας 16 συμμετοχές και 2 γκολ. Κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των: Zaria Bălți, Sokol Saratov, BATE Borisov, Slutsk, Metalurh Donetsk, Shakhtar-3 Donetsk κ.α. Με την ομάδα της BATE Borisiv μάλιστα έχει στεφθεί Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Λευκορωσίας, ενώ με την Zaria Bălți Κυπελλούχος Μολδαβίας…

Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη για των ερχομό των τριών που θα δώσουν άλλη ποιότητα, ενώ στη Νίκη εκφράζουν την ελπίδα ότι έστω και στο τέλος των χρονικών προθεσμιών οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν τελικά…

Βέβαια στη φετινή Νίκη υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που «επέστρεψαν» και κάνουν τη διαφορά όπως ο Χρήστος Τζιώρας που την περασμένη σεζόν φορούσε τη φανέλα της Βέροιας και στο παρελθόν εκτός από τη φανέλα της Νίκης Βόλου, με την οποία έχει 20 γκολ σε 66 συνολικά αγώνες, έχει αγωνιστεί στον Βατανιακό, στον Αετό Σκύδρας, στον Παναργειακό, στον Απόλλωνα Σμύρνης κ.α. Ακόμη ο Γιώργος Ιορδανίδης, που είναι έπειτα από απουσία ενός χρόνου, ξανά στο δυναμικό της Νίκης Βόλου ήρθε από την Πύδνας Κίτρους με την οποία είχε 27 συμμετοχές και 5 γκολ και παλαιότερα αγωνιζόταν σε Αναγέννηση Γιαννιτσών, Παναιτωλικό, Πιερικό, Αχαρναϊκό και Αιολικό, ενώ για μια νευραλγική θέση στο κέντρο της άμυνας στην ομάδα επέστρεψε ο Σεραφείμ Μωυσίδης που είχε αγωνιστεί ξανά 46 φορές με τη Νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει συνολικά 121 ματς στη Β’ Εθνική με 4 γκολ και 92 στη Γ’ με δέκα τέρματα, αλλά και επτά ματς στο Κύπελλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου