ΤΟΠΙΚΑ

Νέος Γολγοθάς για τον γιο της Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη – «Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσει»

νέος-γολγοθάς-για-τον-γιο-της-ευθυμίας-877945

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο 45χρονος γιος της Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, που βρήκε τραγικό θάνατο από τον ίδιο τον βαφτισιμιό της, ο οποίος την κατακρεούργησε.

Μπορεί προχθές το μεσημέρι στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Τρικάλων να έπεσε η «αυλαία» της πολύκροτης δίκης σε πρώτο βαθμό με την καταδίκη του 40χρονου «σφαγέα» σε δις ισόβια για τη δολοφονία της 75χρονης νονάς του στον Βόλο τον Νοέμβριο του 2021 και της Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη στη Ν. Ιωνία τον Αύγουστο του 2009, στο δικαστήριο όμως αναδείχτηκε και μία ακόμη δραματική πτυχή, που αφορά στον γιο της άτυχης Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη.

Εμεινε μόνος του να βιώνει καθημερινά τον δικό του εφιάλτη. Η δολοφονία της μητέρας του τον «στοιχειώνει».

Ο ίδιος βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, την ώρα που ο 40χρονος την κατακρεουργούσε με μένος καταφέρνοντάς της 42 μαχαιριές.

Δεν αντιλήφθηκε τίποτα, διότι, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ελάμβανε ειδική αγωγή για να μπορεί να κοιμάται.

Η απώλεια της μητέρας του τον έχει τσακίσει. Η ταραγμένη και φοβισμένη ψυχή του δεν μπορεί να ηρεμήσει. Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλκης Γκανάτσιος μαζί με τη θεία του έχουν γίνει «φύλακες – άγγελοι» για τον 45χρονο. Παράλληλα με το νομικό κομμάτι της υπόθεσης φρόντισαν, ώστε ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας να βρει ένα ασφαλές «λιμάνι» και παράλληλα να μπορεί να λαμβάνει την ιατρική του αγωγή υπεύθυνα και επισταμένα. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο 45χρονος φιλοξενείται στο Γηροκομείο Βόλου. Εκεί τον επισκέπτονται συχνά η θεία του και ο δικηγόρος της οικογένειας. Στη δίκη δεν παρέστη. Κανείς δεν επιθυμούσε να κλονιστεί ο ψυχισμός του. Αλλωστε, όπως ομονοούν όλοι, θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, για να επουλώσει τις πληγές, που άφησε στην ψυχή του ο βίαιος χωρισμός με τη μητέρα του.

«Μέλημά μας είναι να έχει μία ψυχολογική σταθερότητα και να μπορέσει σταδιακά να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας», επισήμανε ο νεαρός Βολιώτης δικηγόρος. «Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε η μητέρα του τον έχει συγκλονίσει», προσθέτει ο Αλκης Γκανάτσιος.

Αυτό που όμως συγκλονίζει είναι ότι ο 45χρονος γιος της Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη εκφράζει φόβους για τη ζωή του. «Φοβάμαι μήπως βγει από τη φυλακή και με σκοτώσει και εμένα», λέει και ξαναλέει για τον 40χρονο.

Εχοντας πλήρη συνείδηση ότι η δολοφονία της μητέρας του είχε οικονομικό κίνητρο, ο γιος της ανησυχεί, όπως είπε και στην αγόρευσή του προχθές στο ΜΟΔ Τρικάλων ο Αλκης Γκανάτσιος, θέλοντας να μεταφέρει στο δικαστήριο το κλίμα ανησυχίας, που τον διακατέχει.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος «μακελάρης» ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 75χρονη νονά του Ευθυμία Αβραμίδου – Αλεξούλη με 42 μαχαιριές στις 4 Νοεμβρίου 2021, αλλά αρνήθηκε μέχρι τέλους τη δολοφονία της 69χρονης Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη, μητέρας του Βολιώτη δικηγόρου Γιάννη Μηλίνη.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου