ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Σιάππα – Από τα χέρια της πέρασαν χιλιάδες παιδιά

εφυγε-από-τη-ζωή-η-δέσποινα-σιάππα-απ-876614

Στο πένθος βυθίστηκε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Μαγνησίας κι όχι μόνο στο άγγελμα του θανάτου της αγαπημένης δασκάλας Δέσποινας Γεωργίου Σιάππα. Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που άφησε τη σφραγίδα της στις ψυχές των μαθητών της, που τη θυμούνται με αγάπη, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Η Δέσποινα Σιάππα υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1947 και για 41 ολόκληρα χρόνια. Ηταν μία από τις παλιότερες δασκάλες της περιοχής, την οποία ακόμη και σήμερα οι μαθητές της θυμούνται με αγάπη για όλα όσα τους προσέφερε. Δίδαξε σε πολλά δημοτικά σχολεία τόσο στις γύρω περιοχές, όσο και μέσα στον Βόλο. Επί σειρά ετών υπηρέτησε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενώ και ο σύζυγός της ήταν επίσης εκπαιδευτικός.

Από τα χέρια της πέρασαν χιλιάδες μαθητές, όπως η πρώην βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση. Ηταν αυστηρή ως δασκάλα, αλλά οι μαθητές της εισέπρατταν την αγάπη που τους είχε. Τους δίδασκε ήθος, αξιοπρέπεια και αγάπη στον συνάνθρωπο και ήθελε το καλύτερο για εκείνους ως αυριανούς πολίτες. «Να φροντίζεις και να αγαπάς τους μαθητές σου σαν να είναι δικά σου παιδιά» οι συμβουλές της προς τον επίσης εκπαιδευτικό γιο της.

«Ολοι οι μαθητές της τη θυμούνται με αγάπη. Είχε καλό όνομα και αυτή είναι η παρακαταθήκη που άφησε σε εμάς τα παιδιά της», ανέφερε ο γιος της Κωνσταντίνος Σιάππας, επίσης εκπαιδευτικός που συνταξιοδοτήθηκε το 2016 από το 6ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου υπηρετούσε ως διευθυντής.

Η κηδεία της Δέσποινας Σιάππα θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου