ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία ειρήνης στο Βόλο

πορεία-ειρήνης-στο-βόλο-844579

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πύλη του λιμανιού του Βόλου

Πορεία ειρήνης πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή Ειρήνης Βόλου,με αφετηρία τις Αηδονοφωλιές στον Ανω Βόλο μέχρι το λιμάνι.

Οι συμμετέχοντες καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας που διέσχισε σε όλο το μήκος την οδό Ιωλκού, φώναξαν συνθήματα και διένειμαν προπαγανδιστικό υλικό.

Στην συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την πύλη του λιμανιού του Βόλου, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Εύη Γάκου πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ενώ διαβάσθηκαν τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη» και του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος».

Στόχος της επιτροπής Ειρήνης Βόλου είναι να επεκταθεί η δράση που αναπτύσσεται, ενώ όπως επεσήμανε η Εύη Γάκου στην ομιλία της: «Διεκδικούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων μέσα από τις κρατικές δομές χωρίς καμιά ανάμειξη των ποικιλώνυμων και διαβόητων ΜΚΟ. Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας. Ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.».

Η πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης Βόλου κάλεσε τους κατοίκους της Μαγνησίας «να καταδικάσουμε αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να μην επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Βόλου ορμητήριο των δολοφόνων», καλώντας «όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, σε εγρήγορση και επαγρύπνηση απέναντι στα σχέδια της ελληνικής εμπλοκής και στους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου