ΤΟΠΙΚΑ

Η Ευαγγελία Γκουντρουμπή στο Open Office Volos

η-ευαγγελία-γκουντρουμπή-στο-open-office-volos-837792

Η Ευαγγελία Γκουντρουμπή στο Open Office Volos, την Τρίτη 20 Οκτώβρη.

“Το βιβλίο μου «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ» (Εκδόσεις Επίκεντρο), όπως καταλαβαίνει κάποιος και από τον τίτλο είναι η δική μου ιστορία με τον καρκίνο αλλά και πολλών άλλων φίλων, γενναίων φίλων, που νόσησαν απο καρκίνο αλλά και άλλες χρόνιες ασθένεις. Ο τίτλος του είναι πολύ αντιπροσωπευτικός. Το βιβλίο είναι αυτά τα τρία πράγματα: Η ασθένεια, η δική μου ιστορία και ιστορίες γενναίων φίλων. Όλες οι ιστορίες είναι αληθινές. Σε κάποιες υπάρχει το πραγματικό μικρό όνομα κι έτσι μπορούν να αναγνωριστούν, ενώ σε κάποιες άλλες υπάρχει ψευδώνυμο και διαφορετικά προσωπικά χαρακτηριστικά διότι μου το ζήτησαν όσοι μου τις εμπιστεύτηκαν. Υπάρχει δηλαδή και αρκετή μυθοπλασία στα ονόματα, τόπους κ.α. Τα στοιχεία της νόσου και η ουσία της ιστορίας όμως είναι πραγματικά.

Είναι ένα βιβλίο για όλους, ένα βιβλίο για τη ζωή. Με τα άσχημα και τα όμορφα που κουβαλάει. Σίγουρα περιέχει κεφάλαια σκληρά – κάποιοι γενναίοι φίλοι δεν τα κατάφεραν – περιέχει τις δικές μου απώλειες που με σημάδεψαν με μεγαλύτερη αυτή του πατέρα μου.

Ο καρκινοπαθής θα δει τον εαυτό του στο βιβλίο μου αλλά θα τον δει και ο συγγενής ή φίλος κάποιου που νόσησε. Θα τον δει και όποιος θέλει και ξέρει να εκτιμά τη ζωή.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο με το βιβλίο μου ο αναγνώστης θα γελάσει σε πολλά σημεία καθώς περιέχει χιούμορ και αυτοσαρκασμό ενώ με τιμά ιδιαίτερα ότι χαρακτηρίστηκε ως ένα βιβλίο αυτοβοήθειας.”, αναφέρει σε σημείωμά της η Ευαγγελία Γκουντρουμπή, με αφορμή την εκδήλωση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Open Office Volos στο Facebook αλλά και στο χώρο του Open Office Volos όπου η είσοδος είναι δωρεάν (για την παρουσία στο χώρο, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή καθώς, λόγω μέτρων προστασίας, ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος).

· ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

· ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

· ΩΡΑ: 7:00μμ

· ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνεται στο χώρο του Open Office και μέσω διαδικτύου live στη σελίδα του Open Office Volos στο Facebook.

· ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: email: [email protected], τηλ. 2421023099

H ΕυαγγεΛία Γκουντρουμπή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Μουσειολογία & Πολιτιστική Μουσειακή Διαχείριση, έκανε μεταπτυχιακό στο Project Management ενώ σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο επιστημονικό πεδίο του place/city branding.

Έχει εργαστεί στην αναζήτηση, προώθηση, διοίκηση και συντονισμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε πανεπιστήμια και ΟΤΑ, στη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συναντήσεων, ημερίδων, συνεδρίων. Σήμερα είναι υπεύθυνη στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων.

Δραστήρια σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, αρθρογραφεί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Athens Voice για θέματα που αφορούν τις σύγχρονες πόλεις στον κόσμο, εντυπώσεις από ταξίδια και άλλα.

Το Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Επίκεντρο» το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου