ΤΟΠΙΚΑ

52χρονος Βολιώτης νίκησε τον κορονοϊό!

52χρονος-βολιώτης-νίκησε-τον-κορονοϊό-807564

Νίκη ζωής ενάντια στον κορονοϊό πέτυχε 52χρονος Βολιώτης, που αποσωληνώθηκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από έναν μήνα! Τα καλά νέα γέμισαν αισιοδοξία ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου και έστειλαν το αισιόδοξο μήνυμα ότι «ο ιός δεν είναι ανίκητος».

Ο 52χρονος ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Αχιλλοπουλείου για περίπου έναν μήνα. Είχε νοσήσει από κορονοϊό και αντιμετώπιζε σοβαρή αναπνευστική δυσλειτουργία και η ζωή του κινδύνευε άμεσα. Σήμερα αποσωληνώθηκε, έχοντας νικήσει τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ουσιαστικά επανήλθε στη ζωή, αφού η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Υποβλήθηκε σε τεστ και είναι πλέον αρνητικός.

Μετά την περιπέτειά του διακομίστηκε στην Α’ Παθολογική Κλινική για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και άμεσα θα πάρει εξιτήριο για το σπίτι του.

Τα καλά νέα γέμισαν αισιοδοξία ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή απέναντι στον COVID-19 για τη διάσωση ασθενών. Με ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός γιατρός του Νοσοκομείου, Μιχάλης Μεϊκόπουλος, έσπευσε να επικοινωνήσει τα ευχάριστα νέα σε όλη την κοινωνία και μαζί το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο ιός μπορεί να νικηθεί.

«Σήμερα στην κλινική μας είμαστε χαρούμενοι, γιατί μεταφέρθηκε για αποθεραπεία από τη ΜΕΘ, ασθενής που εξήλθε από αυτή μετά από λοίμωξη COVID.
Ο ιός δεν είναι ανίκητος. Οι γιατροί και το προσωπικό στις ΜΕΘ, στις μονάδες COVID, στο ΤΕΠ και στα Παθολογικά Τμήματα παλεύουν καθημερινά», έγραψε στην ανάρτησή του.

Μείωση αριθμού νοσηλευομένων

Σύμφωνα με στοιχεία του Αχιλλοπουλείου, μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των νοσηλευομένων από κορονοϊό, αλλά και οι πολίτες που προσέρχονται προς εξέταση, γεγονός που υποδεικνύει υποχώρηση της πανδημίας.

Την περασμένη Δευτέρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου είχαν προσέλθει 62 άτομα και νοσηλεύονταν 92. Ο αριθμός μειώθηκε σταδιακά μέσα στην εβδομάδα. Χθες Κυριακή, μόλις 36 περιστατικά εξετάστηκαν στα ΤΕΠ, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων ήταν 80 και σήμερα «έπεσε» στους 75.

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται οκτώ άτομα στη ΜΕΘ, τέσσερις στους θαλάμους αρνητικής πίεσης και 63 στις τρεις κλινικές covid.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου