ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για προμήθεια υλικών στο Αχιλλοπούλειο

ερώτηση-μεϊκόπουλου-για-προμήθεια-υλ-165501

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ώστε αφενός να ελεγχθεί αποτελεσματικά η αγορά και προμήθεια των απαραίτητων για την προφύλαξη από τον κορονοϊό υγειονομικών υλικών από το Νοσοκομείο Βόλου καθώς οι προμηθεύτριες εταιρείες έχουν υπερκοστολογήσει τα υλικά, αφετέρου να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του, αλλά και όλων των νοσοκομείων της Επικράτειας, ώστε να ανταπεξέλθουν στη δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγονται οι ενέργειες για την προφύλαξη και την αντιμετώπιση του κορονοϊού ζητεί με ερώτησή του στο υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής υποστηρίζει πως από την έρευνα αγοράς και με βάση τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, διαπιστώθηκε πως σε σύγκριση με τις τελευταίες αναφορές, οι εταιρείες πωλούν τα απαραίτητα για την υγειονομική προφύλαξη από τον κορονοϊό υλικά (μάσκες, μπλούζες μίας χρήσης, βαμβάκι, γυαλιά προστασίας) με αύξηση από την κανονική τιμή έως και 854%, ενώ καμία προσφορά μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί από καμία εταιρεία.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, το Αχιλλοπούλειο βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να πρέπει να προμηθεύεται υπερκοστολογημένα υλικά, που επιβαρύνουν δυσανάλογα τον προϋπολογισμό του, καθώς σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια των απαραίτητων για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό υλικών είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής γίνεται με όρους αισχροκέρδιας, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου