ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο Σάββας Ρομπόλης

στο-βόλο-ο-σάββας-ρομπόλης-778385

Ο Σάββας Ρομπόλης, , Καθηγητής Οικονομικών και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ /ΓΣΕΕ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας που διοργανώνουν το ΕΚΒ και η Δομή Ισότητας του ΕΚΒ την ερχόμενη Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα με θέμα «Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους στην περίοδο της κρίσης».

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ αναμένεται να αναφερθεί σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα ενώ επίσης στην ημερίδα θα μιλήσει ο Χρήστος Γούλας, διευθυντής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ι.Ν.Ε./ΓΣΕΕ που θα παρουσιάσει τις παρεμβάσεις του Ινστιτούτου και του Εργατικού Κέντρου στο Νομό Μαγνησίας.

Ο Σάββας Ρομπόλης αναμένεται να αναφερθεί στις δυσμενείς επιπτώσεις της ύφεσης στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο πρόβλημα της ανεργίας που εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών έχει γιγαντωθεί. Αναμένεται να αναφερθεί στην άνεργη – όπως την χαρακτήρισε και προχθές σε δηλώσεις του-ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2015, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του μείωση της ανεργίας εκτιμάται ότι θα υπάρξει από το 2020.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο μέσος όρος ανεργίας ανήλθε το 2012 στο 24,4%, από 17,7% το 2011, ενώ το 2013 θα φτάσει το 29%.

Όπως μάλιστα εξήγησε, σε δηλώσεις που έκανε από το 2015 και έπειτα που εμφανίζεται ανάκαμψη της οικονομίας αυτή δεν είναι ικανοποιητική για την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Θα έχουμε άνεργη ανάκαμψη. Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας η ανάπτυξη θα πρέπει να αυξάνεται κατά 3% του ΑΕΠ ετησίως, και δεν διαφαίνεται αυτό» σημείωσε, τοποθετώντας τη μείωση της ανεργίας μετά το 2020.

Ο κ. Ρομπόλης πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές υπολείπονται κατά πολύ της εκρηκτικής εξέλιξης της ανεργίας.
Στην ίδια ημερίδα θα γίνει ενημέρωση για τις δράσεις και το έργο που προωθεί η Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Βόλου στα πλαίσια της Πράξης «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων» που έχει αναλάβει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε.).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου