ΤΟΠΙΚΑ

Συνέδριο στην Πορταριά για τον χειμερινό τουρισμό

συνέδριο-στην-πορταριά-για-τον-χειμερ-777745

Συνέδριο για την προώθηση του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα διοργανώνεται στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Πορταριά, το ερχόμενο Σάββατο. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προωθήσουν το χειμερινό τουρισμό του της Μαγνησίας και να αναδείξουν το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας, την Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος και την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Hanns Seidel στο Μόναχο της Γερμανίας.

Στο συνέδριο θα μεταφερθεί τεχνογνωσία, βάσει της γερμανικής εμπειρίας, σε θέματα χειμερινού τουρισμού, όπως είναι οι εξελίξεις στη ζήτηση και τη συμπεριφορά ταξιδιωτών σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο ευφυής σχεδιασμός και η καινοτομία του τουριστικού προϊόντος, ο βιώσιμος χειμερινός τουρισμός, ο εναλλακτικός τουριστικός σχεδιασμός κ.λπ.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι το «βαρύ πυροβολικό» του χειμερινού τουρισμού και όλοι γνωρίζουμε πόσο έχουν ωφεληθεί οικονομικά οι γύρω από αυτά περιοχές», τόνισε ενημερώνοντας για το συνέδριο ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γ. Καλτσογιάννης.

«Θα πρέπει -πρόσθεσε- να αναλύσουμε σωστά τα στοιχεία, να συντονίσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς και να προχωρήσουμε σε έναν απλό, αποτελεσματικό, γρήγορο και ευέλικτο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην περιοχή μας, που θα συνεισφέρει άμεσα και με εμφανή αποτελέσματα στην τοπική οικονομία. Εξάλλου το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου διαθέτει το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από ένα μεγάλο αστικό κέντρο, είναι άμεσα προσβάσιμο από πολλά χωριά του Πηλίου, έχει μοναδική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και στον Παγασητικό κόλπο και βρίσκεται στο μυθικό βουνό των Κενταύρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου