ΤΟΠΙΚΑ

Ο Φ. Κουβέλης στη Γ.Σ. του ΣΕΒ Θεσσαλίας

ο-φ-κουβέλης-στη-γ-σ-του-σεβ-θεσσαλίας-777747

Με επίσημο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και με την παρουσία του Προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου στις 7.,30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Εξάλλου χθες μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Απ. Παπαδούλης, παρέσχε διευκρινίσεις αναφορικά με τη λήξη της μετενέργειας και την απόφαση του ΣΕΒ να μην συμφωνήσει στην κατάργηση του επιδόματος γάμου 10% που ίσχυε μέχρι χθες στις Συλλογικές Συμβάσεις. Στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, υπάρχει προτροπή προς τα μέλη του να μην προχωρήσουν στην περικοπή του επιδόματος γάμου, σημείωσε ο κ. Παπαδούλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χορήγηση ή μη του επιδόματος επαφίεται στη βούληση του κάθε μέλους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Παπαδούλης πρόσθεσε ότι στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα εκείνο που είναι ζητούμενο είναι να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις για να υπογραμμίσει στη συνέχεια, ότι το διακύβευμα για τις βιομηχανίες είναι η αναζήτηση νέων αγορών στο εξωτερικό, προκειμένου να διοχετεύσουν την πλεονάζουσα προσφορά λόγω της μειωμένης ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας;. Ακόμη ο κ. Παπαδούλης είπε ότι η ελληνική βιομηχανία μπορεί το μισθολογικό της κόστος να έχει μειωθεί δραστικά, ωστόσο συνεχίζει, όπως είπε, να πληρώνει ακριβά το ενεργειακό κόστος λειτουργίας της, καθώς μόνον τα τελευταία χρόνια το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 63%, ενώ συνεχίζει να πληρώνει την υψηλότερη φορολογία όχι επί των κερδών, αλλά επί του κεφαλαίου. Όλα αυτά , όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαδούλης, τη στιγμή που παραμένουν ακόμη κλειστές οι στρόφιγγες χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεσσαλίας σημείωσε ακόμη ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μειώσεις λόγω καθίζησης, του κύκλου των εργασιών τους, ενώ σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την εταιρική ευθύνη έσπευσε να σημειώσει ότι επιχειρήσεις της περιοχής μας που έχουν οριακά κέρδη, όπως η ΜΕΤΚΑ και τα Μπισκότα Παπαδοπούλου, έχουν προχωρήσει όχι σε μειώσεις αλλά σε αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων. Για τα οικονομικά στοιχεία των υπόλοιπων βιομηχανιών της Μαγνησίας, είπε ότι από τα στοιχεία των ισολογισμών που επεξεργάζεται τις τελευταίες εβδομάδες ο τοπικός Σύνδεσμος εμφανίζεται ότι «οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι για κλάματα». Απαντώντας τέλος για τη φοροδιαφυγή είπε ότι …πάρτυ δεν κάνουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο φως, αλλά εκείνες που συνυπέγραψαν τη νέα Συλλογική Σύμβαση και για τους οποίους γνωρίζουμε, όπως είπε, αν τηρούν ή όχι τις υπογραφές τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου