ΤΟΠΙΚΑ

11 σχολεία σε αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης μαθητών στη Μαγνησία!

11-σχολεία-σε-αναστολή-λειτουργίας-λόγω-731096

Απόστολος Μούσιος: «Κάθε έξι χρόνια χάνεται ένα ολόκληρο σχολείο εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματος»

Συνολικά 11 σχολικές μονάδες της Μαγνησίας θα παραμείνουν φέτος κλειστές. Τα προαύλια δεν θα ανοίξουν για να υποδεχθούν μαθητές και το σχολικό κουδούνι δεν θα ηχήσει σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Για πρώτη φορά στα χρονικά στη Μαγνησία διψήφιος αριθμός σχολείων τελεί σε αναστολή λειτουργίας επειδή δεν υπήρξαν εγγραφές ούτε από έναν μαθητή.

Σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γ. Δοδοντσάκη που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ σε αναστολή λειτουργίας για το νέο σχολικό έτος θα τελέσουν οκτώ νηπιαγωγεία και τρία δημοτικά σχολεία. Πρόκειται για τα εξής: 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου, 5ο Νηπιαγωγείο Φερών- Χλόης, 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος- Αγίου Λαυρεντίου, 3ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος- Αγίου Βλασίου, τα νηπιαγωγεία Πλατάνου, Κεραμιδίου, Μικροθηβών και Αϊδινίου και τα δημοτικά σχολεία Δρυμώνα, Πλατάνου και Ειδικό Φερών Βελεστίνου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Απόστολο Μούσιο για πρώτη φορά φέτος σε αναστολή τίθενται λόγω έλλειψης μαθητών οι σχολικές μονάδες Χλόης, Αϊδινίου, Κεραμιδίου και το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου. Τα υπόλοιπα σχολεία τελούν για δεύτερη ή και τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε αναστολή λειτουργίας επειδή δεν υπάρχει εγγραφή ούτε από έναν μαθητή!

Στα χωριά οι παιδικές φωνές φαίνεται να σιγούν ως απόρροια του δημογραφικού προβλήματος. «Και σε άλλα χωριά υπάρχει πρόβλημα. Στην Ανάβρα από 30 μαθητές έχουμε 12, στον Λαύκο από 26 έχουμε 16, στη Μακρυράχη από 20 έμειναν τρεις», λέει ο κ. Μούσιος υπογραμμίζοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα πλήττει πλέον τα σχολεία.

Οπως εξηγεί ο ίδιος τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει ο εκπαιδευτικός χάρτης θα έχει 21 λιγότερα τμήματα. «Εφυγαν διπλά τμήματα από την έκτη τάξη και μπήκαν μονά τμήματα στην α’ τάξη», παρατηρεί ο κ. Μούσιος.

«Κάθε χρονιά χάνουμε ένα ολόκληρο τμήμα. Κάθε έξι χρόνια χάνουμε ένα ολόκληρο σχολείο με 400 μαθητές» περιγράφει παραστατικά την έκταση του δημογραφικού προβλήματος που έχει άμεσο αντίκτυπο στον χώρο της εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου