ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν και δεύτερο δράστη του φόνου στο Διμήνι

αναζητούν-και-δεύτερο-δράστη-του-φόνο-760608

Ο 43χρονος, που συνελήφθη μετά από 18 χρόνια, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση

Προχωρεί περαιτέρω σε επίπεδο ανάκρισης η έρευνα για τον φόνο της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα τον Απρίλιο του 2002 στο σπίτι της στο Διμήνι όπου διέμενε μόνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ερευνούν τυχόν εμπλοκή και άλλου ατόμου πέραν του 43χρονου Αλβανού που προφυλακίστηκε ως ύποπτος για τη δολοφονία, μετά από 18 χρόνια, στις αρχές Ιούλη.

Ο 43χρονος κλήθηκε χθες στην ανάκριση για συμπληρωματική κατάθεση. Από τον ύποπτο ανθρωποκτονίας, ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκαν διευκρινήσεις για ορισμένα στοιχεία γύρω από την υπόθεση που ανασύρθηκαν από τον φάκελο μετά την επανεξέταση της υπόθεσης.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αφορούν σε περισσότερα από ένα άτομο. Γι’ αυτόν τον λόγο το πρωί έγινε η μεταγωγή του κρατούμενου από τις φυλακές στα δικαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 43χρονος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, για το οποίο συνελήφθη μετά από την ταυτοποίηση αποτυπώματος. Εχει ζητήσει να ληφθούν αποτελέσματα DNA. Όπως ισχυρίζεται, το διάστημα του φόνου απουσίαζε στη χώρα του.

Η άτυχη 71χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή στην είσοδο τους σπιτιού της μέσα σε λίμνη αίματος λίγες μέρες πριν το Πάσχα του 2001. Δύο 24ωρα μετά η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατός της ήταν βίαιος. Οι έρευνες της Αστυνομία είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία. Η άτυχη 71χρονη φέρεται να διέδιδε ότι είχε λίρες. Την υπόθεση είχε χειριστεί προανακριτικά με συλλογή αποδεικτικών στοιχείων ο νυν διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης ως υπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου