ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος διαρρηκτών το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

στόχος-διαρρηκτών-το-τεε-ειδικής-αγωγ-720224

Στόχος διαρρηκτών για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, έγινε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, που στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Και αυτή τη φορά, άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» ενώ το σχολείο είναι κλειστό για καλοκαίρι. Η διαφορά; Οι προχθεσινοί διαρρήκτες δεν κατάφεραν να φθάσουν στο στόχο τους, που προφανώς ήταν ο εποπτικός εξοπλισμός του σχολείου. Ήπιαν αναψυκτικά που βρήκαν στο χώρο της κουζίνας του ΤΕΕ και έφυγαν από την κεντρική πόρτα!

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, είχε ξαναγίνει στόχος διαρρηκτών. Τότε οι δράστες, είχαν σηκώσει τα πάντα, ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε σε γραφεία και εργαστήρια, από την τηλεόραση, μέχρι τη βιντεοκάμερα, φωτογραφικές μηχανές και λαπ τοπ.

Προχθές το βράδυ, το σχολείο έγινε στόχος για δεύτερη φορά. Οι καθαρίστριες στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ήταν οι πρώτες που αντιλήφθηκαν τους βραδινούς «επισκέπτες».

Στο καμαράκι που υπάρχει στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου φυλάσσονται τα σύνεργα καθαριότητας και προσωπικά είδη των καθαριστριών, τα πάντα ήταν άνω – κάτω.

Από την κλειδοθήκη δε, έλειπαν κλειδιά, τα οποία προφανώς οι διαρρήκτες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν για να μπουν στις αίθουσες και τα γραφεία των συστεγαζόμενων σχολείων.

Η κεντρική πόρτα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελευθερία Παππά, δεν είχε παραβιαστεί. «Προφανώς οι διαρρήκτες είχαν αντικλείδι», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Μπήκαν στο κτίριο από την κεντρική πόρτα, ανέβηκαν προς τις αίθουσες και τα γραφεία, φαίνεται όμως ότι είχαν πάρει λάθος κλειδιά και δεν μπόρεσαν να περάσουν στο εσωτερικό.

«Αποκαμωμένοι» από την… προσπάθεια, αρκέστηκαν στην κουζίνα του σχολείου. Άνοιξαν το ψυγείο, πήραν από μέσα μια πορτοκαλάδα και μια λεμονάδα και αφού τις ήπιαν, έφυγαν ανενόχλητοι.

Λίγο νωρίτερα ή αμέσως μετά, έκαναν… στάση και στο γραφείο του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Το ανοιχτό συρτάρι και οι πεσμένοι στο έδαφος φάκελοι, μαρτυρούσαν την επίσκεψη των αγνώστων.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία. Λήφθηκαν καταθέσεις, ενώ το σχολείο θα επισκεφθεί και κλιμάκιο της σήμανσης.

Το νέο κρούσμα όμως διάρρηξης, έστω κι αν το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής δεν είχε απώλειες, δεν αφήνει αδιάφορη τη σχολική κοινότητα, που επικεντρώνει στο πρόβλημα απουσίας σχολικών φυλάκων. «Απαιτείται ανθρώπινη παρουσία. Τα σχολεία θα πρέπει να φυλάνε σχολικοί φύλακες επί 24ωρου βάσης. Ιδίως τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα που διαθέτουν πανάκριβο εξοπλισμό τον οποίο πληρώνουμε όλοι μας», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου