ΤΟΠΙΚΑ

Με κράνη… στη Ζαγορά – Σαρώνουν οι άνεμοι

με-κράνη-στη-ζαγορά-σαρώνουν-οι-άνε-710678

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την περιοχή της Ζαγοράς και του ανατολικού Πηλίου γενικότερα, ξηλώνοντας ελενίτ και δέντρα, ενώ διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στην περιοχή του Ανηλίου. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν επιτόπου για να επιδιορθώσουν την ζημιά που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, δουλεύοντας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η ένταση του ανέμου, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Απόστολου Κοντογιώργου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ξηλώθηκαν στέγες, κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ. Από τους σφοδρούς ανέμους, δέντρο «προσγειώθηκε» στο προαύλιο του Γυμνασίου Ζαγοράς.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξεκίνησαν στις 12.30 περίπου το μεσημέρι. Καλώδια κομμένα στην Αγία Κυριακή της Ζαγοράς ο απολογισμός της πρωτοφανούς επέλασης της θύελλας, που προκάλεσε πολλές ζημιές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογιώργος, αποκολλήθηκε τμήμα στέγης από παλιά αποθήκη, πέταξε κυριολεκτικά στον αέρα και προσγειώθηκε πάνω σε σπίτι, κόβοντας καλώδια της ΔΕΗ.

«Εχω πολύ καιρό να δω τόσο πολύ αέρα. Δεν περπατάς με τα πόδια, σε παρασύρει ο άνεμος», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ σημείωσε ότι έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε όλη την περιοχή. Ο απολογισμός των προβλημάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί με το πρώτο φως της μέρας, με το έμψυχο δυναμικό του δήμου να βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς τα έντονα φαινόμενα με αμείωτη ένταση δεν έχουν ακόμη κοπάσει.

Βίντεο, αλλά και φωτογραφίες που ανάρτησε ο αντιδήμαρχος Απ. Κοντογιώργος είναι αποκαλυπτικές της σφοδρότητας των ανέμων στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου