ΤΟΠΙΚΑ

Κέντρο κοινότητας αποκτά η Ζαγορά

κέντρο-κοινότητας-αποκτά-η-ζαγορά-765078

Για την εξυπηρέτηση των δημοτών – Ακίνητο αναζητεί η δημοτική αρχή για τη στέγασή του

Το δικό του Κέντρο Κοινότητας αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως συμπληρωματική δομή των κοινωνικών υπηρεσιών που θα εποπτεύεται από το Δήμο. Στόχος είναι η υποστήριξη του δήμου στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται.

Το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχει υπηρεσίες στήριξης και κοινωνικής ένταξης, υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης, υπηρεσίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Θα ωφελούνται κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».

Για τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας, ο Δήμος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα, έχουν προκηρυχθεί θέσεις για τη στελέχωση της δομής και εντός των ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα. Για την εξέλιξη, ο αντιδήμαρχος, Αποστόλης Κοντογιώργος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι πλέον πρέπει να βρεθεί χώρος για τη στέγαση του Κέντρου Κοινότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος θα πρέπει να είναι στην έδρα του Δήμου, μέχρι 100 τ.μ. και με τιμή μέχρι 400 ευρώ το μήνα. «Έχουμε ήδη πάρει χρήματα για ενοίκια και μισθοδοσία», διευκρίνισε ο κ. Κοντογιώργος, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει την οικονομική επιτροπή για την αναζήτηση της κατάλληλης στέγης.

Ζήτημα αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση της νέας δομής πρότεινε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τσαπράζης, η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή.

Μάλιστα στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αύριο, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, πρόκειται να συζητηθεί το θέμα για να δρομολογηθεί η εξεύρεση κτιρίου που θα στεγάσει τη νέα υπηρεσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου