ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες συγγραφείς μιλούν για βιβλία….

βολιώτες-συγγραφείς-μιλούν-για-βιβλί-851206

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας του ΕΚΕΒΙ για την διάδοση του βιβλίου και της ανάγνωσης, εντάσσεται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου. Οι Βολιώτες συγγραφείς Κώστας Ακρίβος και Λένα Διβάνη θα συναντηθούν με τους βιβλιόφιλους της περιοχής, προκειμένου να προωθήσουν τον θεσμό των Λεσχών Ανάγνωσης. Σαράντα περίπου Λέσχες Ανάγνωσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έχουν ήδη δηλώσει την ύπαρξη τους στο σχετικό δικτυακό κόμβο που έχει δημιουργήσει το ΕΚΕΒΙ για τη νέα αυτή δράση. Οι τριάντα δημιουργήθηκαν μετά την πρώτη παρουσίαση της καμπάνιας πριν από δύο περίπου μήνες και η ανταπόκριση ευθύς εξ αρχής ήταν πολύ εντυπωσιακή. Μετά την παρουσίαση στο Βόλο ακολουθούν το Ναύπλιο και η Χαλκίδα στις 30 Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Στη συνέχεια η καμπάνια θα ταξιδέψει σε οκτώ ακόμη πόλεις μέχρι το Μάιο για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος παρουσιάσεων στην : Καστοριά, Δράμα, Βέροια, Πάτρα, Ρόδο, Λάρισα, Καλαμάτα, Λιβαδειά. Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων σε άλλες πόλεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε συνεργασία με ομάδα συγγραφέων καθώς και με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς (συλλόγους, ενώσεις, βιβλιοθήκες, σχολεία κ.ά.) που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Σημαντική ενίσχυση στην προσπάθεια αυτή έχουν δώσει περισσότεροι από είκοσι συγγραφείς (δύο για κάθε πόλη) που επέλεξαν την αγαπημένη τους πόλη για να παρουσιάσουν την καμπάνια. Οι : Κώστας Ακρίβος, Ρέα Γαλανάκη, Λένα Διβάνη, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Καισαρίδης, Κώστας Κατσουλάρης, Κώστας Λάνταβος, Πόλυ Μηλιώρη, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Νίκος Μπακουνάκης, Σοφία Νικολαϊδου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Παπαμόσχος, Θεόδωρος Παντούλας, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Βασίλης Ρούβαλης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέξης Σταμάτης, Πέτρος Τατσόπουλος, Βασίλης Τσιαμπούσης, Ευγενία Φακίνου, Κώστας Χατζηαντωνίου κ.ά πλαισίωσαν με ενθουσιασμό το κάλεσμα, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν στην ομάδα δύο ακόμη συγγραφείς: η Ρέα Γαλανάκη και η Πόλυ Μηλιώρη. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε συγγραφέα που θέλει να υποστηρίξει τις Λέσχες. Στόχος του ΕΚΕΒΙ είναι η διάδοση της ιδέας αυτής σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας μας, προκειμένου να “οργανωθεί ένα δίκτυο, ώστε να παρέχουμε πληροφορίες και βοήθεια σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να συμμετάσχουν ή ήδη συμμετέχουν σε μια Λέσχη Ανάγνωσης, να οργανώσουμε δραστηριότητες και να φέρνουμε σε επαφή τις Λέσχες μεταξύ τους, να καταγράφουμε, να ενημερώνουμε, να συντονίζουμε”.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης προτείνουν έναν νέο τρόπο προσέγγισης του βιβλίου, πιο δυναμικό, πιο δημιουργικό, πιο δραστήριο και οι υπεύθυνοι του ΕΚΕΒΙ εκφράζουν την βεβαιότητα ότι “το ελληνικό αναγνωστικό κοινό που αυξάνεται συνεχώς –το δείχνουν οι έρευνες αναγνωσιμότητας- θα αγκαλιάσει την ιδέα αυτή με θέρμη και θα την κάνει τρόπο ζωής”. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Λέσχες Ανάγνωσης και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), στο τηλέφωνο 210-9200300, e-mail: [email protected], www.ekebi.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου