ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση λύση στο πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

αμεση-λύση-στο-πρόβλημα-του-δικαστικο-851206

Με την ευχή το 2007 να είναι η χρονιά που θα λυθούν τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, όπως δεσμεύτηκαν τόσο ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Παπατόλιας, όσο και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Ξενία», η κοπή πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Τάσος Βολιώτης, στην ομιλία του ευχήθηκε ο καθένας στον τομέα του «να επιδείξουμε περισσότερη τόλμη, περισσότερη υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστική νοοτροπία για να συντελέσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του να ζήσουμε επιτέλους σε ένα κράτος δικαίου, σε ένα κράτος σύγχρονο, σε ένα κράτος που δε θα βασιλεύει η κοινωνική πρόκληση, όπου θα γίνει πράξη το αυτονόητο, όπου η διαφθορά θα τιμωρείται, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, σε ένα κράτος που θα υπάρχει η εθνική συνεννόηση και συναίνεση για τις μεγάλες τομές στην Υγεία, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, στην Απασχόληση, στο Ασφαλιστικό και γενικά σε όλους τους τομείς…»

Χαιρετισμοί

Στους χαιρετισμούς τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιώργος Σούρλας, εξήρε τις πρωτοβουλίες του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε θέματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας τόσο σε τοπικό, όσο και εθνικό επίπεδο, ενώ και από την πλευρά της η βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση χαρακτήρισε το Δικηγορικό σύλλογο Βόλου θεματοφύλακα ηθικών αξιών, με σημαντικές παρεμβάσεις στην κοινωνία, χαρακτηρίζοντας ως λειτούργημα τις προσπάθειές του. «Ολοι μαζί πρέπει να έχουμε στόχο το όραμα της δίκαιης κοινωνίας», κατέληξε.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Παπατόλιας, επεσήμανε την απαραίτητη παρουσία των δικηγόρων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, ενώ για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου τόνισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος, δεσμευόμενος ότι η νέα νομαρχιακή αρχή θα είναι κοντά στις προσπάθειες του συλλόγου. «Πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειες διαβούλευσης είτε πρόκειται για τη λύση ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου είτε για τη μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο του «Ταχυδρόμου».

Κλείνοντας τους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, ευχήθηκε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου (ο δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια, δήλωσε) έτσι ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για την απονομή της δικαιοσύνης, την άσκηση του λειτουργήματος των δικηγόρων, την εργασία των δικαστικών υπαλλήλων και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στην κοπή πίτας παραβρέθηκαν, εκτός των προαναφερθέντων, η βουλευτής κ. Ζέττα Μακρή, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Κώστα Καρτάλης, Εισαγγελείς και Δικαστικοί, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος δικηγόρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου