ΤΟΠΙΚΑ

Τετράμηνη ποινή φυλάκισης στον οργανωμένο της Νίκης

τετράμηνη-ποινή-φυλάκισης-στον-οργαν-851206

Ο νέος αθλητικός νόμος για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα εφαρμόστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που έστειλε στην φυλακή για τέσσερις μήνες τον οργανωμένο οπαδό της Νίκης που πέταξε καπνογόνο την περασμένη Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό. Ο 27χρονος ήδη κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και τη Δευτέρα θα αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας, θα εκτίσει την ποινή του.

Ο 27χρονος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όταν

τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μαζί με τους διαιτητές κατευθυνόταν στα αποδυτήρια συνοδεία των αστυνομικών, ο φίλαθλος εκτόξευσε εναντίον τους καπνογόνο από το πάνω διάζωμα του Σταδίου και συγκεκριμένα από τη θύρα 8. Αμέσως αστυνομικοί έσπευσαν να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή εκτός σταδίου. Λίγα λεπτά αργότερα ο 27χρονος εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Χθες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε τετράμηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή, όπως προβλέπεται από το νέο αθλητικό νόμο.

Ο φίλαθλος της ομάδας της Ν. Ιωνίας που αποτελεί μέλος του ΔΣ του οργανωμένου συνδέσμου Blue Angels, θα ασκήσει έφεση, που δεν έχει όμως ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου