ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Λακκούβες
Σε δύο διασταυρώσεις της Μητροπολίτου Γρηγορίου με Ζάχου και 2ας Νοεμβρίου, δύο μεγάλες λακκούβες κάνουν σχεδόν επικίνδυνη τη διέλευση των Ι.Χ και των δικύκλων.
Όσοι διέρχονται το δρόμο είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν με ρυθμούς χελώνας στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να μην πάρουν το αυτοκίνητο στο χέρι. Λίγη άσφαλτος τόσο δύσκολο είναι να πέσει στο συγκεκριμένο σημείο; Περισσότερο από τέσσερις μήνες οι συγκεκριμένες λακκούβες χάσκουν…
Β.Κ

Πλάκες
ξηλωμένες
Μία ολόκληρη σειρά από το πλακόστρωτο στο χώρο δίπλα από τα Αρχαία των Παλαιών έχει ξηλωθεί και αφενός η κίνηση των πεζών γίνεται δυσχερής και αφετέρου από άποψη καλαισθησίας δεν είναι ό,τι καλύτερο, όταν μάλιστα πρόκειται για ένα πεζοδρόμιο από αυτά που ανακατασκευάστηκαν αρκετά πρόσφατα μέσα στον τελευταίο χρόνο.
Β.Κ

Ανάστατοι…
Ανάστατοι είναι τις τελευταίες εβδομάδες οι ιδιοκτήτες των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης του Βόλου, καθώς η αστυνομία , όπως λένε, έχει στήσει… παγανιά και με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζει να βεβαιώσει παραβάσεις, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να κινδυνεύουν με προσωρινή ανάκληση της αδείας των καταστημάτων τους . Δεν τολμάμε να κάνουμε μία live εκδήλωση, έλεγε με παράπονο χθες στην στήλη ένας γνωστός επιχειρηματίας με 25ετή πορεία στο χώρο της διασκέδασης. Μόνο εδώ και στην Κοζάνη συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, κατέληξε με νόημα.
Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το δουν με τη δέουσα σοβαρότητα τόσο οι νέες Δημοτικές Αρχές, όσο και η τοπική αστυνομία, προκειμένου ο Βόλος να μη γίνει μία πόλη-νεκροταφείο…
Α.Τ.

Σε θετική
κατεύθυνση…
Σε θετική κατεύθυνση και στα πλαίσια των προεκλογικών εξαγγελιών κινούνται τα πρώτα μέτρα που πήρε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και τα οποία προβλέπουν την τοποθέτηση ενός δεύτερου σταθμού μέτρησης της αέριας ρύπανσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα., για την οποία τόσος θόρυβος γίνεται τους τελευταίους μήνες. Ευχής έργον θα ήταν φυσικά να πυκνώσει και με άλλους σταθμούς μέτρησης της αέριας ρύπανσης σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού Συγκροτήματος, έτσι ώστε τα όποια αποτελέσματα να είναι πιο αντιπροσωπευτικά για την συνολική εικόνα που επικρατεί στην περιοχή μας , κυρίως για τα αιωρούμενα σωματίδια , τα οποία ενοχοποιούνται για τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.
Α.Τ.

Τιμή στον “αετό του Πηλίου”

Εξαιρετικά συγκινητική στιγμή της προχθεσινής εκδήλωσης μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων ήταν η απόδοση τιμής στον “Αετό του Πηλίου”, ο οποίος έγραψε ιστορία με την δράση και την προσφορά του. Συγκεκριμένα, μεταξύ των τιμηθέντων από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, στο πλαίσιο της προχθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου, συγκαταλέγεται το όνομα του αείμνηστου Κώστα Χαλέβα, ο οποίος αψηφώντας τον κίνδυνο, έσωσε από βέβαιο θάνατο εκατοντάδες μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Βόλου, τα οποία φιλοξένησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο υπόγειο του σπιτιού του, στη Βυζίτσα. Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεγάλη αυτή προσφορά, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, απένειμε τιμητική πλακέτα στην μνήμη του, την οποία παρέλαβε ο συνονόματος εγγονός του Κώστας Χαλέβας, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου