ΤΟΠΙΚΑ

Η ΑΓΕΤ και ο Βόλος

η-αγετ-και-ο-βόλος-851206

Οσο η ΑΓΕΤ θα κωφεύει στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, μίας περιοχής που στηρίζει το 70% του Ακαθάριστου Τοπικού Προϊόντος της στις υπηρεσίες και στον τουρισμό, η τσιμεντοβιομηχανία θα έχει απέναντί της την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Όσο με την πάροδο του χρόνου η περιοχή θα στηρίζει την ανάπτυξή της στον τουρισμό και όχι στο εργατικό δυναμικό της ΑΓΕΤ που την ίδια στιγμή φυλλορροεί σε μερικές εκατοντάδες και παράλληλα θα συνεχίζει να έχει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα παραγωγής τσιμέντου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του εργοστασίου, ότι ανάλογα εργοστάσια δεν δημιουργούνται ούτε στις πλέον υπανάπτυκτες περιοχές του Τρίτου Κόσμου, πόσο μάλλον σε περιοχές που στηρίζουν τον πλούτο τους στον τουρισμό και στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον τους.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι περισσότεροι Βολιώτες, πώς έγινε εφικτή η επέκταση του εργοστασίου της Αγριάς πριν από τριάντα χρόνια, με την οριακή ψήφο του τότε Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Από τότε η τοπική κοινωνία ήταν καχύποπτη απέναντι στην τοπική βιομηχανία, που πάντα και με… ανορθόδοξες μεθόδους και με… πολιορκητικό κριό τους εργαζόμενους, κατάφερνε πάντα να συσσωρεύει τεράστια κέρδη, δίνοντας… ψίχουλα πότε για τον… Ολυμπιακό Βόλου και πότε για παιδικές χαρές και για εκδηλώσεις που αφορούν την Αργώ και τον … Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.
Στις μέρες μας, σε μία σοβαρή χώρα , δεν συνάδει μία τέτοια αποικιοκρατική συμπεριφορά. Με την έννοια αυτή είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η νέα ηγεσία της ΝΑΜ άνοιξε τον ογκώδη φάκελλο της βιομηχανίας. Ας ελπίσουμε ότι δε θα τον κλείσει με περισσή ευκολία, περιοριζόμενο σε διευθετήσεις ήσσονος σημασίας..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου