ΤΟΠΙΚΑ

Αποκριάτικο πάρτι στο Εκθεσιακό Κέντρο

αποκριάτικο-πάρτι-στο-εκθεσιακό-κέντ-851206

Ασφυκτικά γεμάτο προχθές το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου υποδέχθηκε εκατοντάδες μικρούς και μεγαλύτερους φίλους που διασκέδασαν από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι στο αποκριάτικο πάρτι που διοργάνωσε η Δημοτική Τουριστική και ο Δήμος Βόλου για τα παιδιά.
Κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και παντομίμες διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι χαρακτηριστική η μαζική συμμετοχή των Βολιωτών που δεν πτοήθηκαν ούτε από τη βροχή και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να γιορτάσουν την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς σε αυτό το αποκριάτικο πάρτι.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται φέτος από τη ΔΗΤΕΒ και το Δήμο έχουν κεντρικό σύνθημα Ήχος και Χρώμα”, είναι σαφώς επηρεασμένες από την Αργώ και το ταξίδι που ετοιμάζεται να επαναλάβει το ομοίωμα του μυθικού καραβιού στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ στόχος του Δήμου Βόλου είναι να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής όχι μόνο των Βολιωτών, μικρών και μεγάλων, αλλά και των επισκεπτών που θα βρεθούν στη Μαγνησία.
Ο δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, που προχθές μετέβη στο Εκθεσιακό κέντρο, όπως και οι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Ν.Π του Δήμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αθρόα συμμετοχή του κόσμου και τόσο ο ίδιος, όσο και ο αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας υπογράμμισαν ότι από την επόμενη χρονιά που θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, η ΔΗΤΕΒ θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους άλλους οργανισμούς του Δήμου από το φθινόπωρο, ώστε με συντονισμό και καλή οργάνωση να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο γιορτινό κλίμα των ημερών έχει ενταχθεί ήδη και η εμπορική αγορά, κατά μήκος της οποίας έχουν ήδη τοποθετηθεί από τα συνεργία της ΔΗΤΕΒ και του Δήμου πολύχρωμες κορδέλες- προσαρμοσμένες στο πνεύμα των ημερών- αλλά και σταδιακά η πόλη, στους κεντρικούς δρόμους , στα σημεία που είναι πολυσύχναστα αλλά και στην Παραλία.
Παράλληλα αυτές τις ημέρες, μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου που προσαρμόζει το πρόγραμμά του στις ανάγκες του αποκριάτικου δεκαημέρου, υπάρχει μουσική επένδυση σε όλη την εμπορική αγορά.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρή Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού, αλλά και τα εδέσματα που θα μοιραστούν στους επισκέπτες στην περιοχή των Αλυκών και του Αναύρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου