ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση των «Μαζί για τον Βόλο» για την πρόσληψη γυμναστών από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ

πρόταση-των-μαζί-για-τον-βόλο-για-την-661490

Πρόταση για την πρόσληψη των καθηγητών φυσικής αγωγής από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου που προβλέπεται να απασχοληθούν στα προγράμματα της Γ.Γ. Αθλητισμού, κατέθεσε η παράταξη της μειοψηφίας «Μαζί για τον Βόλου», στον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργο Βλιώρα.

Στην πρόταση –τοποθέτησή της η παράταξη αναφέρει:

«Κε πρόεδρε

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, πάνω στο θέμα της ανάρτησης του πίνακα μοριοδότησης και της πρόσληψης των 10 καθηγητών φυσικής αγωγής στα προγράμματα της ΓΓΑ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Από τους 10 Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής

  1. Οι δύο πρόκειται να τοποθετηθούν στις Φυλακές με θέσεις 100% χρηματοδοτούμενες από της Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
  2. Μία θέση είναι για εκγύμναση ΑμεΑ, επίσης 100% χρηματοδοτούμενη από την ΓΓΑ
  3. Μία θέση αφορά χρόνιες παθήσεις και μπορεί κάλλιστα ο γυμναστής να εργαστεί στη θεραπευτική κολύμβηση στα κολυμβητήριά μας
  4. Μία θέση για Άσκηση Νέων (προετοιμασίες παιδιών για στρατιωτικές σχολές, ΣΕΦΑΑ, που ήδη με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα και ειδικές συνθήκες επιτρέπονται)
  5. Δύο θέσεις για αθλητισμό και γυναίκα που κάλλιστα μπορούν να γίνουν οι προπονήσεις διαδικτυακά, όπως και σε πολλούς άλλους Δήμους
  6. Επίσης, οι τρεις ΠΦΑ που προβλέπονται για τις θέσεις κολύμβησης ενηλίκων, ρυθμικής-ενόργανης και αθλητισμό στην Τρίτη ηλικία, κάλλιστα μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άρα, οι τρεις πρώτες θέσεις επιχορηγούνται κατά 100% από την Γ.Γ.Α και οι υπόλοιπες κατά 50% και ως εκ τούτου, το ποσό που αντιστοιχεί να βάλει ο Δήμος είναι μικρό.

Εξάλλου, ανάλογα προγράμματα με ανάλογες αποφάσεις πολιτικών φορέων και Οργανισμών και με τη συνεργασία και σύμφωνη γνώμη της ΓΓΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετούς Δήμους της χώρας, όπως για παράδειγμα στους Δήμους της Κομοτηνής, του Πειραιά, της Καλλιθέας, της Αθήνας, του Ρέντη, της Γλυφάδας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα και ο Δήμος Αλμυρού ανακοίνωσε την έναρξη των προγραμμάτων άθλησης για τους κατοίκους του.

Ανταποδοτικά είναι πράγματι τα προγράμματα σε όλους τους Δήμους, αλλά το κόστος που θα κληθεί να επιβαρυνθεί ο Δήμος Βόλου είναι μικρό, αφού οι επτά ΠΦΑ (οι τρεις καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από την ΓΓΑ) δουλεύουν εβδομαδιαίως 12-18 ώρες και οι μηνιαίοι μισθοί τους δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ.

Σας καλούμε λοιπόν, γνωρίζοντας τις δυσκολίες, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών, μα και την ανάγκη βιοπορισμού τους, να επανεξετάσετε το θέμα της πρόσληψης των 10 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, την οποία δικαιούνται, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ίδιοι σημαντικά, μα και να βοηθήσουν τον Δήμο και τους Δημότες. Άλλωστε, τώρα που ανοίγει ο καιρός θα μπορούν να γίνουν δραστηριότητες και στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, κάτι που όλοι οι Δημότες τις έχουμε ανάγκη.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας με εποικοδομητικές προτάσεις, με διάλογο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις για το καλό της πόλης μας.

Ελένη Παπαθανασίου, Δημοτική Σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ», μέλος Δ.Σ. ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Δημήτρης Μουρτζίνος, μέλος Δ.Σ. ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου