ΤΟΠΙΚΑ

Στη Σικελία το Γυμνάσιο Αγριάς

στη-σικελία-το-γυμνάσιο-αγριάς-62957

Στο Rosolini της Σικελίας, όπου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus + «Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός», βρέθηκε αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Αγριάς.

Την αποστολή αποτέλεσαν οι μαθητές Βαρβάρα Ιατροπούλου, Μιχαήλ Δημητρίου, Μάξεν Λώρενς Φιλιππόπουλος και Ευαγγελία Παπαδημητρίου και οι καθηγήτριες Ειρήνη Καφίδα και Ζαχαρούλα Τσούγκου, οι οποίες φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του ιταλικού σχολείου.

Στη συνάντηση έγιναν παρουσιάσεις εκπαιδευτικών – οικονομικών παιχνιδιών, τα οποία οι μαθητές των σχολείων είχαν εφεύρει, κατασκευάσει και φέρει μαζί τους.

Επιπλέον, μαθητές και καθηγητές επισκέφτηκαν τη μονάδα παραγωγής του παραδοσιακού γλυκίσματος της περιοχής. Ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε το παράδειγμα επιχείρησης αλληλεγγύης Casa Don Puglisi στην πόλη Modica, στο οποίο πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στον υδροβιότοπο και παρατηρητήριο πουλιών Vendicari. Τέλος, μέσα από ένα παιχνίδι- κυνήγι θησαυρού, οι μαθητές και καθηγητές γνώρισαν τα μνημεία του Rosolini, ενώ έγινε ολιγόωρη επίσκεψη στις Συρακούσες, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στο μοναδικό Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου