ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Μητρογώγο

τελευταίο-αντίο-στον-τάσο-μητρογώγ-570582

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία στο Χαλάνδρι – Την Κυριακή 4 Ιουλίου το μνημόσυνο στον Αγιο Κωνσταντίνο Βόλου

Το τελευταίο αντίο απηύθυναν στον Τάσο Μητρογώγο οι δικοί του άνθρωποι σήμερα στις 10 το πρωί στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Στον Βόλο και συγκεκριμένα στον Αγιο Κωνσταντίνο θα τελεστεί το σαρανταήμερο μνημόσυνο, την Κυριακή 4 Ιουλίου, σύμφωνα με την ενημέρωση της οικογένειας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εμβληματική προσωπικότητα ο Τάσος Μητρογώγος, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαΐου, αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη.

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Τάσου Μητρογώγου, ο οποίος ήταν για πολλές δεκαετίες η πιο γνώριμη φωνή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου, σφραγίζοντας γενιές ακροατών με τις υπέροχες εκπομπές του.

Ο Τάσος Μητρογώγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο και από πολύ νωρίς τραγουδούσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών, τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Θεσσαλονίκης και Βόλου και προσελήφθη κατόπιν διαγωνισμού στην τότε ΕΙΡ στη θέση του εκφωνητή.

Διατέλεσε ανταποκριτής στα «Χρονικά της Ημέρας» και αθλητικός ανταποκριτής, ενώ την περίοδο της δικτατορίας μετατέθηκε δυσμενώς στην Ρόδο, αλλά από το 1976 μέχρι και τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ.

Συνεργάσθηκε με ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και εφημερίδες του Βόλου και της Αθήνας και σχεδόν μέχρι το τέλος της ζωής του αρθρογραφούσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Επίσης, ο Τάσος Μητρογώγος διοργάνωσε αφιερώματα-συναυλίες σε μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές, καταγράφοντας αναμνήσεις μιας ζωής στο βιβλίο του με τίτλο «Θυμάμαι – Γνώσεις, μνήμες και εμπειρίες μιας ζωής γεμάτης μουσική», με προσωπικά βιώματα, ανέκδοτα στιγμιότυπα και περιστατικά από τη ζωή και τη συνεργασία του με πληθώρα καλλιτεχνών, αναφορές στα πρώτα του βήματα και την επαγγελματική του εξέλιξη.

Υπήρξε μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, της Ένωσης Μουσικών Θεσσαλίας, της Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Θεσσαλίας και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Ερευνών Πηλίου.

Για την προσφορά του τιμήθηκε από τον Δήμο Βόλου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την ΕΡΑ και διαφόρους φορείς, ωδεία και συλλόγους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου