ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς η Μαγνησία, με κάλυψη πληθυσμού 46,09%

κοντά-στους-100-000-εμβολιασμούς-η-μαγνησία-575859

Την «κούρσα» οδηγεί το mega εμβολιαστικό στο Αχιλλοπούλειο

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το «κτίσιμο» της ανοσίας κατά του κορονοϊού στον νομό Μαγνησίας, με τους εμβολιασμούς να έχουν αυξηθεί και οι ρυθμοί της διαδικασίας να αυξάνονται συνεχώς.

Οι υγειονομικές αρχές είναι αρκετά ικανοποιημένες από την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας και την ανταπόκριση που έχει ο κόσμος, σε αυτή. Ειδικότερα οι νεανικές ηλικίες έχουν δείξει μία μεγάλη διάθεση και οι αιτήσεις για τα προγραμματισμένα ραντεβού καθημερινά είναι εκατοντάδες.

Σημαντικό ρόλο βέβαια στην επιτυχής πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία», σε επίπεδο νομού, έχει η άψογη λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και στα κέντρα Υγείας.

Μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί περισσότερα από 93.000 άτομα, με τη Μαγνησία να συνεχίζει την πορεία του πρωταθλητισμού και να «καλπάζει» προς την επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της «Ελευθερίας».

Ειδικότερα έχουν διενεργηθεί 93.472 εμβολιασμοί και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ανέρχεται στο 46,09 %. Συγκεκριμένα με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 61.734, (ποσοστό 30,44 %) και με την δεύτερη δόση 31.738, (ποσοστό 15,65 %) . Στις 27-5-21 διενεργήθηκαν συνολικά 2.055 εμβολιασμοί.

Από τα στοιχεία της σχετικής έρευνας που έκανε το νοσοκομείο, προκύπτει ότι ο Νομός Μαγνησίας, αναφορικά με την εμβολιαστική κατάταξη πανελλαδικά, έχει αναρριχηθεί στην 11η θέση, ξεπερνώντας τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ιωαννίνων και Χανίων αντίστοιχα.

Στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με τις εννέα εμβολιαστικές γραμμές, μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί συνολικά 28.500 εμβολιασμοί.
Αναλυτικά και ανά κατηγορία εμβολίων, η κατάσταση εμβολιασμών έχει ως εξής:
-εμβόλιο της Pfizer: 23.770 εμβολιασμοί
-εμβόλιο της ΑstraΖeneca: 3.497 εμβολιασμοί
-εμβόλιο της Johnson & Johnson: 580 εμβολιασμοί

Σημειώνεται τέλος οι εμβολιασμοί τον Απρίλιο τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ οι εμβολιασμοί τον Μάιο, (1-27/5/21) έχουν ήδη υπερδιπλασιαστεί σε σχέση τον Απρίλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου